fredag 29 juni 2012

Ressugen


Melker i bilen för någon dag sedan:

"Mamma, kan vi åka till Afrika?
Det är ju långare bort än Revitnam (Vietnam alltså).
Jag tror det finns hajar där och tigrar och lejon.
Mamma, kan vi inte åka till Afrika?"


torsdag 28 juni 2012

Den nya istiden är här

Fy som jag har frusit idag på jobbet. Sol och moln om vartannat men 10-15 grader och blåst. Galet för att vara slutet på juni. Om sommaren inte kommer igång snart så kommer alla utlandsresor gå åt snabbt och höstdepressioner vara vardagsmat.

Haft mitt sista gruppträningspass innan semestern så nu kan jag ägna mig helt åt den träning jag vill i sommar.

Jag och maken har ikväll planerat de små thujorna vi äntligen köpt. Lite fiberduk runt om och ett lass med grus så är altanen nästan klar. Tror det blir jättefint om än det ser lite fjuttigt ut nu när de inte är så stora. Vi tänkte dock att vi inte ska göra samma misstag som de som bodde här innan oss som inte verkade tänka att buskar och träd växer med åren.

Piteå Summer Games och Kyrkmarknaden i helgen vilket innebär massor med turister. En riktigt mysig och rolig helg som jag älskar och fast än jag som vanligt jobbar, är det kul med folk överallt!

onsdag 27 juni 2012

Glasklart

Två av dagens loppisfynd. Ett askfat som fick en ny uppgift hos mig, och en söt liten vas. När jag idag åkte till stan på lunchen hittade jag den nya sommarloppisen som håller till i Katarina Ks gamla lokaler. Mest glas åkte hem i påsen. Jag gillar visst glas.







tisdag 26 juni 2012

Nedräkningen har börjat

Ja, jag jobbar mest nu. Detta är andra av sju dagar på raken. 7-19.30 varenda dag. Hinner inte så mycket annat faktiskt. Eftersom även maken jobbar långa dagar krävs en massa ovärderlig hjälp från mina föräldrar för att det ska gå runt. Söndagkväll kl halv åtta kan ni däremot tänka på mig. Då väntar sex veckors ledighet!

söndag 24 juni 2012

Just ja!

Det hade liksom fallit lite i glömska. Men lite resultat har det ändå blivit på vågen. -3.5 kilo har försvunnit och fast än jag inte kan mäta vad det är som försvunnit så känns det bättre i kroppen. En skön känsla!

Husvagnsidyllen

Efter tre nätter i husvagn på Fåröns camping är vi nu hemma igen. Helt underbara dagar har vi haft det och vädret kan vi ju verkligen inte klaga på! Vi fick sova tillsammans med vår granne i hans husvagn och det funkade hur bra som helst.

Det blev, som förra året, en motionssemester. Jag fick till två joggingrundor och en promenad tillsammans med de andra brudarna och killarna spelade tennis och fotboll, där Anders även fick sig en liten skada. Nåt har ev. hänt med hälsenan, men vi hoppas att det är övergående:).

Varenda måltid har vi suttit på långbord och haft det så mysigt. Sillunch på Midsommarafton (kräftstjärtar för mig och min karl), fantastisk buffé till kvällen och på lördagkväll blev det grillafton. Några har vågat bada i det kalla vattnet, barnen har lekt mest hela tiden och vi har suttit uppe länge på kvällarna. En helt perfekt semester. Jag älskar husvagnslivet!

fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Glad midsommar till er alla!
Lite sommarbilder från de senaste årens firande.




onsdag 20 juni 2012

Som musik i mina öron

En härlig kväll har jag haft på Krokodil tillsammans med Camilla och Therese. Där har vi lyssnat på Noise Reduction där Micke och Krister (som spelade på vårt bröllop) spelade och sjöng tillsammans med ett gäng andra otroligt duktiga och musikaliska människor. Musikalitet är ju så häftigt!

Tre timmars underhållning för hundra kronor, det är inte illa det! Att sitta tillsammans, fika gofika, prata och lyssna är något som man borde göra oftare vilket fler än vi konstaterade.

Nu ni vänner, nu har jag jobbat mina tio dagar och är därmed ledig i fyra. Det är jag värd!

tisdag 19 juni 2012

Visingsö

Har hittat ett fint bord till vår inglasning. Visingsö heter det. Gillar benen, att det är kryss samt att de inte är så klumpiga. Skulle nog helst av allt kasta ut alla möbler som står i vår inglasning just nu, göra en platsbyggd soffa längs husväggen och sedan ha fina stolar på andra sidan. Vet ej om det skulle se tokigt ut bara.
Tycker det var riktigt fint med bänkar, men nej, de skulle jag inte vilja sitta i flera timmar på. Tror dock inte vi kommer att köpa några nya möbler dit ut i år, men att inspireras och drömma går ju!

måndag 18 juni 2012

Sommaraktiviteter


Förra året skrev jag ner några av de smultronställen jag hade tänkt besöka. I år tänkte jag göra ungefär likadant, en liten tipslista på ställen där man kan göra korta som långa stopp, att ta fram och titta på om inspirationen tryter.

Fika på Legdgården i Lillpite
Bröstfallet
Svensbyliden
Roka kvarn
Våffelgräddning på Kalahatten
Bada och leka vid Sandön
Bastukväll för damer på Sandön
Besöka det mysiga fiket vid Västra Kajen
Norrstrandsbadet:)
Gläntan
Gå Eliasleden
Fiskecampen

Tänkte även ta mig till Vallsberget med stavar för lite backträning.

Och där tog det stopp...fyller på om jag kommer på nåt. Vilka ställen kan du tipsa mig om?

söndag 17 juni 2012

Inspireras trots vädret

När jag tittar runt på bloggar och andra sidor är det ganska många bilder som hamnar i Inspirationsmappen på min dator. Trevligt tycker jag. Mycket trädgårdsbilder nu så här i sommartid eftersom det är där man helst spenderar sin tid.

Idag har jag jobbat, och regn på ett utebad resulterar i få gäster (några tokstollar finns det allt). Vi fick då lite annat gjort samt att jag innan jag åkte hemåt besökte elljusspåret för fem km löpning plus fem riktigt jobbiga intervaller i den berömda hästskon. Sortering av diverse kläder, plantering av en blomma och liite fix på inglasningen och nu har jag parkerat mig i soffan. Här sitter jag till den hemmagjorda pizzan är klar.

På torsdag blir det inköp av thujor och vi hoppas kunna få fram vilken sort detta är så att vi kan få lika fina! Måste nog dit och nypa av ett blad för att kunna köpa samma.

fredag 15 juni 2012

Nu och då

Ser, som större delen av Sverige just nu EM-fotboll. Hoppas, hoppas, hoppas de tar sig vidare.

Ensam hemma då mannen är på grabbkväll och sonen sover borta hos farmor och farfar. Efter jobbet fick jag middag hos dem innan jag åkte hemåt för fotboll och en lugn kväll i soffan. Har gjort mig en god fruktsallad med vattenmelon och ananas som motvikt till den smågodis jag lyckas stoppa i munnen under dagarna på jobbet.

Fick just en liten känsla av ensamhet, eller kanske var det åldersnoja...vilken tråkmåns man är som inte gör nåt kul nu när det är EM. Eller förresten, det är ju ganska mysigt att vara själv också. För sex år sedan var det VM och då var vi i Oslagbars tält för middag och fest.




torsdag 14 juni 2012

Arbetsmyra

 
Är inne i en lång arbetsperiod just nu. Av tio dagar återstår sex stycken. Nu är det utebadet som hägrar och vi hoppas på finväder så att vi har nåt att göra. Några träningsklasser håller jag i under de närmaste veckorna, men inte så många. Känns skönt för kropp och knopp att träna det man känner för och bara vara i sommar.

Ledig midsommarhelgen och sen väntar sju hela dagars jobb, 7-19.30 innan jag påbörjar ledig vecka och efter det fem veckors välförtjänt semester.

onsdag 13 juni 2012

Sommarfräscht

När vädret äntligen har växlat från regn till sol kändes det helt rätt att dagens middag blev en snabb och god sallad.

Knaperstekt bacon, stekt färsk salsicca, gurka, ruccola, spenat, päron, tomat och vattenmelon. Lite allt möjligt som fanns hemma som det mesta passar även vår kräsne son i smaken. Man tager vad man haver kan bli bra ibland!

tisdag 12 juni 2012

Blixtar och dunder


Det bejublade framträdandet som Bröllopsteamet gjorde. Galet bra!

Äppelblom




 Äppelträdet är som vackrast just nu. Fina rosa knoppar och några få blommor som slagit ut. Hoppas det efterlängtade vackra vädret som kommit är här för att stanna.

De tre häggmisplarna på framsidan har redan haft sin vackraste period tyvärr. Det är nämligen bara några dagar per år som jag tycker att de är fina, och i år regnade den blomningen bort. Baksidan av huset där äppelträdet står jobbar maken hårt med när han är ledig. Bildbevis kommer när allt är klart.

söndag 10 juni 2012

En komplett helg!

En fantastisk tjejhelg. Fredagen åkte jag och Caroline till Skellefteå så vi var där när affärerna öppnade. Effektiv shopping och en god sushilunch innan Maria och Charlotta anlände och det var dags för våra spabehandlingar. Massage, så härligt och välbehövligt. Jag snarkade till när jag var på väg att somna men höll mig sedan vaken resten av behandlingen. Efteråt åt vi en god trerätters på Nygatan 57 med räkor, vit sparris, flankstek, jordgubbar, vaniljcreme och ett glas rosé. Köpte med oss lite snacks, gick till hotellrummet där vi mös i morgonrockarna, gjorde ansiktsmask och surrade.
Efter en god natts sömn gick jag och Carro ut på en härlig morgonpromenad längs älven innan Charlotta åkte hem och ytterligare fem vinlotteribrudar anlände för att äta god frukost med oss. Nästa år hoppas vi att alla brudar kan följa med.

Shopping på förmiddagen, sushi och sedan fika på Lilla Marie innan vi laddade inför kvällen.


Fördrink på hotellrummet innan en helt fanastisk middag i Bistron på Bryggargatan. Underbart vackra lokaler och imponerande läge! Löjrom, havskräftor, grillad tonfisk, crème brulée och rosé var på min fantastiska meny. Så gott!

Mina nya byxor och skor.


Vidare party i hotellrummet och sedan utgång på Verandan. En helt magisk helg. Jag är så lyckligt lottad med så många härliga människor runtomkring mig.

torsdag 7 juni 2012

Tjejhelg!!!

Helgen ska jag spendera med mina tjejkompisar. Fredag till söndag. Ni hör ju, vilken lyx! Fredag drar jag och vårt bröllopsteam till Skellefteå där vi ska bo på hotell, ta spabehandlingar och mysa på, detta som ett litet tack till allt deras slit och engagemang vid vårt bröllop. Lördagen anländer sex tjejer till från vinlotteriet och då blir det middag på Bryggargatan och fest. Ska bli otroligt kul. Fast jag har ju som vanligt inget kul att ha på mig...

Förra årets vinlotterihelg såg ut så här:



onsdag 6 juni 2012

Flagga för Sverige

Svenska flaggans dag blev en bra dag. Först lugn morgon på stugan innan jag åkte iväg och tränade med blivande PT-Emma. Härligt pass! Eftermiddagen spenderade jag, Melker och mamma först på blomaffär, sen brunch på Gästgivargatan, lite lek i Badhusparken och avslutande besök hos min moster. När vi kom hem så sov Melker i bilen och jag som också älskar att sova i bilen passade på att vila lite tills han vaknade och vi kunde gå in.

Väl hemma började jag plantera lite och rensa hallonbuskarna från en massa ogräs men hann inte så långt innan regnet började. Årets och förmodligen förra årets regnskur har kommit nu sista veckorna. Kallt och trist. Inte kul för fem öre!

tisdag 5 juni 2012

Triggerbehandling

Jag behöver mycket stretch, mycket mer än jag ger mig själv. Har ju länge tänkt köpa mig en skumrulle för att få bort lite triggerpunkter, men läste idag Åsas blogginlägg där hon tipsade om tennnisbollar för att riktigt komma åt de där hemska punkterna.

Nu ikväll efter träningen hittade jag en tennisboll här på stugan och började direkt med min lilla behandling. Skönont och ontont, men vilken känsla när blodcirkulationen sätter igång. Detta ska jag fortsätta med!
Gå in och läs hennes blogg. Mycket intressant och matnyttigt inom träning!

Dagens

Är på stugan och har en lugn kväll framför TVn. Mamma och pappa sover här brevid mig i soffan och Melker sover också. Endast tomten är vaken:).

Jag och Charlotta körde ett härligt pass inne i gymmet idag. Gymmet är för övrigt något som jag besöker alldeles för sällan, mest för att jag tränar bäst ihop med någon eller några. Är en lagmänniska helt enkelt. När jag läste till Styrketräningsinstruktör så tänkte jag att gymtimmarna skulle bli fler än innan, men icket. Imorgon ska jag dock dit igen, då jag ska köra igenom ett pass med en blivande PT så att hon ska få träna innan examinationen.

Passet idag bestod av:

15 min uppvärmning och lätta intervaller på crosstrainer (maskinen kändes för övrigt som en stor dinosaurie jämfört med de smidiga maskiner vi har på Indoorwalking).

Diverse axel- och bicepsträning med hantlar.

Tabataintervaller (20 sek jobb/10 sek vila * 8= 4 min) på roddmaskin och löpbandet. Snabbare och snabbare för varje gång.

Raka och sneda plankor.

Riktigt härligt. Nästa vecka igen C?

måndag 4 juni 2012

Grattis älskling!

Tretton år sen vi tog studenten och då alltså även tretton år sedan den där kvällen vi blev ett par. Älskar dig!



söndag 3 juni 2012

Grå söndag

Vädret gör att man blir deprimerad. Regn och grått ute, fy bubblan!

Förmiddagen mös jag och barnen på här hemma samtidigt som maken jobbade. Pyssel och fix av presenter till trettonåringen, lek med kartongerna från våra utemöbler och melonätande. Kalas och sedan hem för middagsfix.

Hade egentligen tänkt åka iväg på Indoorwalking ikväll men latmasken tog mig och jag strök träningen från dagens schema. När Anders kom hem och skulle starta grillen fick jag dock ett litet träningsil och tog mig ut på 25 minuters jogg i regnet. Så jäkla skönt det var. Ibland är det de oplanerade träningstillfällena som är de bästa!





Hipp hurra!

Idag är det en stor dag. Melkers mellersta tjejkusin fyller tonåring. Va? Vad hände? Lillskrutten som föddes dagen innan vår student har blivit 13 år. Grattis finis. Ses på några timmar!

lördag 2 juni 2012

Slö dag

Andra juni och riktigt deprimerande väder. Vinden viner och regnet piskar mot hustaket, känns lite som att vara i en husvagn just nu. Har inte haft särskilt mycket energi idag så det har blivit lugna aktiviteter. Dagen och kvällen har ägnats åt kusinlek för M och V, fotbollstittande, snabbesök från storstan, god grillning med härligt sällskap, filmtittande och godisätande på kvällskvisten. Nu dags att sova.

fredag 1 juni 2012

Mest jobb

Ja jag lever, men jobbar mest just nu. Igår blev det en heldag med Kommunjoggenjobb och idag heldag först med planeringsdag med arbetskamrater och sedan kvällsjobb. Sen väntar två lediga dagar medan maken jobbar.

För att lösa logistiken när både jag och maken jobbade igårkväll, fick Melker vara och sova hos mormor och morfar där även jag och Melkers minsta tjejkusin sov. Jag, mamma och barnen sov ute i friggan på stugan. Så mysigt!

Lyckades även masa mig upp kl sex imorse  när klockan ringde och fick mig en härlig promenad. Fantastisk start på dagen!