söndag 30 juni 2013

Härliga helg

Jag älskar såna här helger när det händer grejer i stan. Både kyrkmarknad och fotbollscup i stan vilket har visat sig på folkmängden överallt. Vi har sett några matcher fotboll, besökt stan under den festliga invigningsparaden, köpt en ny flugpenna :) på marknaden och igår stod jag med tre vänner på kvällsloppis och tjänade några kronor.
 
Denna dag hade jag planerat starta med vänner på Vallsberget för lite motion men eftersom det regnade ställde vi in då jag inte har lust att halka och göra illa mig. Blev istället härlig kvällsträning här hemma på gården i värmen. En premiärtur för mig och Fred med den lilla båt som vi köpt. Underbar kväll för båtlivet! Hoppas vi kan använda den mycket under Anders semester.
 
Freds flytväst ser minsann lite stor ut. Upp till 15 kg, så han kan nog ha den några år:)
 
Lillfisen fick låna mitt gamla linne som han var så söt i. 
 
Lillfisen fick låna mitt gamla linne som han var så söt i.
Just nu är han dock inte riktigt lika söt eftersom han vägrar somna.




onsdag 26 juni 2013

Från ö till ö på tre dagar


Medan maken fortfarande jobbar och inte har fått semester passar vi andra på att semestra runt lite. Först en natt hos mina föräldrar på Nötön och sedan hos svärföräldrarna på Renön en natt. Bästa tänkbara väder hade vi också vilket gjorde trippen komplett.
Bild 1) Fruktstund 2)Kvällens salladsmiddag intogs på nya altanen på Renön 3) Gladskiten 4) Melker och morfar ut på en liten båttur 5) Kvällsfika a´la glassbåt på en filt vid vattnet 6) Plaskbåten testas i vattnet 7) Gladskiten II 8) Melker springer i vattenspridaren

Tänk att just Melker och Fred fick så underbara mor- och farföräldrar!!!

söndag 23 juni 2013

Midsommarfirande i Brännfors


Då var vi åter hemma från vårt Midsommarfirande på grannens stuga i Brännfors. Supermysigt. Husvagnsliv, långbord, tennisspel för karlar och pojkar, tjejerna var ut på motionsrunda, bastubad, grillad hel gris på Midsommarafton, sightseeingtur till Fällfors, lång sovmorgon medan regnet föll, Midsommardagsbuffé och Sequencespel. Det var nog helgen det.


Sommarflickor gör sommarkransar


Grisen som grillades hela Midsommarafton
Goda grannar
Sommarklänningen matchades med huvtröja och joggingskor. Mode a´la Brännfors
Dans runt stången (visst ser ni den?)
Små grodorna...
Gladskiten
 
Den förkylning som bet sig fast i början av veckan sitter fortfarande i, det skär som knivar i halsen när jag hostar och nu har jag även lite feber. Vill verkligen bli frisk nu.
 
 
Idag har lillen rullat från rygg till mage och han har nu hittat sina fötter och ligger gärna så här:


 Nu hoppas vi på en varm och frisk vecka!

torsdag 20 juni 2013

Midsommarfirande

En vecka som gått tungt. Förkylning i kroppen vilket resulterat i allmänt sunkigt tillstånd, en snartfemåring som varit tvärsöver och en lillebror som sovit sämre än vanligt. Låter underbart va?!

Nu känns det dock som att det är på väg uppåt igen. Midsommarfirande förbereds och det ska bli så mysigt och härligt. Trevlig midsommar på er allihop!

onsdag 19 juni 2013

Dagens uteträningspass med mammakompisarna

TRX - Låg rodd
TRX - Bicepscurl

Pilatesboll - Höftlyft
Pilatesboll - Hamstring curl

Hantlar - Hantelcirkel
Hantlar - Hantelrodd i planka eller planka på hantlar

Gummiband - Isärdragning
Gummiband - Utfall med sträckt gummiband ovan huvud

Kettlebell - Raka marklyft
Kettlebell - Knäböj

Alla övningar efter varandra. Första varvet 60 sek, andra 45 och tredje 45. 15 sek vila mellan övningarna och lite mer när barnen så ville:).
Lukas ville också vara med!

Summa summarum av mitt träningsmål

Den 15:e maj satte jag upp ett träningsmål för mig själv. Målet var att jag skulle få igång träningen, att få den till att bli en naturlig del av livet, att den ska prioriteras och samt att träningen ska bli varierad. Det känns verkligen som att jag har nått mitt mål vilket känns skönt. Jag har heller aldrig under denna tid tränat motvilligt, utan tyckt det varit roligt (förutom i måndags då jag fick tvinga mig själv dit men det var så skönt efteråt!).

Att jag har snälla personer runtomkring mig som ställer upp som barnvakt när inte Anders är hemma är ju också väldigt lyxigt och något som jag är väldigt tacksam för.
Gjorde ju även ett tillägg 27:e maj som gick ut på att få till bra matrutin, att äta huvudmålen samt fylla på med mellanmål och hålla snasket till helgerna. Tycker jag lyckats hyfsat med det, jag håller det på en lagom nivå för stunden.

Eftersom båda sönerna varit förkylda var det ju inte svårt att förstå att även jag skulle drabbas. Ont i halsen som började lite lätt igår vilket jag känner även idag. Har därför tagit det lugnt med en vilodag igår och idag en lugn promenad.

Mina tjejkompisar som nyss fått barn från Sikforslaget träffades idag hos mig. Då körde vi ett cirkelträningspass med lite redskap som jag har samt några som jag lånat från jobbet denna vecka. TRX, gummiband, pilatesboll, hantlar och kettlebell körde vi. Blir ju på barnens villkor eftersom de inte alltid är nöjda men tycker tjejerna tränade på bra (jag vilade pga min hals). Med fyra bebisar och tre grabbar på två, tre och snart fem år så får vi vara nöjda! Passet vi körde finns snart här på bloggen.

tisdag 18 juni 2013

Våra kids

Puss på er!

måndag 17 juni 2013

Min träning vecka 24 2013

Näst sista veckan på mitt träningsmål och träningen har sett ut så här:

Måndag: 45 min Kick ass mamas
Tisdag: 40 min promenad
Onsdag: 50 min promenad och magträning
Torsdag: 40 min Challenge (helkroppsstyrka och puls) och 45 min Kettlebell
Fredag: Vila
Lördag: Vallsberget. 4 gånger upp och ner. Promenad med stavar.
Söndag: Lugn promenad och 15 min lätt hemmaträning
 
 

söndag 16 juni 2013

Fred fyra månader

Fred har i helgen blivit fyra månader. Stora killen. Med en förkylning i kroppen har han varit aningens mer gnällig än vanligt, sovit lite sämre på dagarna och ätit lite mer på nätterna. Idag har han däremot varit tillbaka i gamla vanor och sovit bättre under dagen och varit hur nöjd som helst den vakna tiden. Jag kunde till och med olja in den stora trappen medan han låg i uv-tältet i inglasningen och tittade på mig när jag jobbade.
 
Tjenamoss!

 
Hoppgungepremiär helgen till ära!
 
Fred 4 månader:                Melker 4 månader:
 
Vikt: 6845 g                      Vikt: 7210 g
Längd: 63,5 cm                 Längd: 62 cm
Huvudomfång: 43 cm       Huvudomfång: 43 cm
 
Melker vid samma ålder. Lite rundare om kinderna!
 

fredag 14 juni 2013

Avdelning: Melker fotar


 

När Melkers förskoleavdelning Signe hade sommaravslutning fick han låna min kamera en liten stund. Resultatet blev bland annat dessa foton:
Min fot
Hans fötter
Mera fötter
Ännu mera fötter:)
 Melker är väldigt mycket med Viktor när han är på förskolan.

Fina kompisar.
 

torsdag 13 juni 2013

Magdödare

Min bålstyrka är så klart verkligen inte på topp just nu.

Igår blev det en 50-minuters promenad med Fred i vagnen och Melker på cykeln. Melker var lite trött och ville vända rätt fort, men då tog jag till en smarrig liten muta så gick det lite bättre. Väl hemma var det dags för middag men efter det fick jag en liten stund för mig själv då Fred sov i vagnen (halva passet iaf) och Melker sprang över till grannen.

Testade då detta upplägg fast jag kortade ner arbetsfaserna till 30 sekunder istället för 45 sek. Nästa gång jag kör det ska jag dock ändra ytterligare och använda tabataintervaller då 20 sek nog blir lagom för mig:). Härliga övningar som tar i alla fall!

Vad kan man göra på sommaren?

Denna sommar lär jag ju må bättre än förra, så i år kanske det blir av att göra lite aktiviteter och trevligheter nu när jag är hemma med barnen hela sommaren (och maken då förstås när han får semester).
 
Vissa aktiviteter kräver bra väder och de riktigt härliga sommardagarna brukar inte vara så svåra att fylla, det är snarare de lite sämre dagarna då man lätt blir trött och slö, som är svårt att göra nåt vettigt av. Jag är inte av den filosofin att man måste göra nåt varje dag utan en dag hemma på gården räcker väl för mig ibland.
 
Svensbyliden
Fika på Legdgården i Lillpite
Äta palt uppe vid Kvarnen i Roknäs
Våffelgräddning på Kalahatten
Bada och leka vid Sandön
Bastukväll för damer på Sandön
Lek i Badhusparken
Besöka det mysiga fiket vid Västra Kajen
Gläntan
Gå Eliasleden
Fiskecampen
Lekplatsen på Pite Havsbad
Norrstrandsbadet, Sikforspoolen eller Lillpitepoolen
Spela minigolf

Vid dåligt väder ska jag även försöka åka och bada på simhallen eftersom Melker där badar på ett helt annat sätt än på stranden där han mer är en strandraggare:). Fred måste ju också få premiärbada i bassäng vilket han inte fått än. Vilka ställen/aktiviteter har jag missat?
 
En trevlig aktivitet som Camilla och Peder drog med oss på för någon vecka sedan var kosläpp i Bodsjön. Hur mysigt som helst!
 
 
 

söndag 9 juni 2013

Vinlotterifest

Sedan hösten 2006 har vi träffats var sjätte vecka för att surra, fika och försöka dra hem vinvinster i vårt vinlotteri. Någon gång då och då slänger vi in en fest och igår var det dags igen. Värdinnan var Lisa som för övrigt snart flyttar så detta blev en liten avskedsfest för vår grymma sekreterare. Några cider senare var jag grymt nöjd och landade på kudden kl ett. Att umgås med kära vänner är fruktansvärt trevligt!

Tapas hade vi med oss. Mums säger jag bara!





Min träning vecka 23 2013

Träningen fortsätter att gå bra och jag får in rätt varierad träning och denna vecka även två välbehövliga vilodagar.

Måndag: lugn 45-minuters promenad
Tisdag:  Ben- och rumpträning samt flås
Onsdag: vila
Torsdag: Överkropp och flås. Hemmaträning ute på gården
Fredag: Fyra vändor promenad upp och ner för Vallsberget
Lördag: vila
Söndag: 30 minuters tuff kettlebellträning
 
 

torsdag 6 juni 2013

I sommarens soliga dagar

Nationaldagen har flutit på som vilken sommardag som helst. Först ett litet träningspass för mig innan vi fick trevligt besök av Camilla och Elton. Tog en lång tupplur tillsammans med Fred i hans tält, Anna och Ubbe kom förbi med barnen och sist men inte minst blev vi bjudna på grymt god middag hos Sara och Stefan innan vi cyklade hemåt i sommarkvällen. Spontan och härlig dag!
 
Några bilder från gårdagen:
Stora tjejen var balfin
Sover alltid med ett öga öppet
Klättrande...
...kusiner
 Helgen fortsätter med mer festligheter, lite fix och bara vara. Hörs igen när helgen närmar sig sitt slut!

onsdag 5 juni 2013

Vad är väl en bal på slottet...?

Ikväll har brorsans äldsta dotter gått på balen med hennes kille Rickard som tar studenten i år. Vackra!!
 



tisdag 4 juni 2013

Dagens pass

Mitt under eftersvettningarna tänkte jag nu printa ner det träningspass jag just kört här hemma i vardagsrummet. Mest ben- och rumpträning idag samt lite flås. Mycket svett blev resultatet. Hade gärna haft t.ex. en kettlebell till knäböjen för att få dem lite utmanande.

8 tabataintervaller (20 sek jobb/10 vila i 4 minuter). Kör varannan övning under de 4 minutrarna, förutom på de raka plankorna där du kör samma övning hela tiden). 33,5 minuters effektiv träning!

1)Knäböjsrörlighet (3 minuter in i videon)
   Step down från pall, varannat ben.

2)Utfall bakåt
   Knäböj med pilatesboll mellan händerna, lyft upp den mot taket när du böjer benen

30 sek - löpning mot pall (0.32 in i filmen)

3)Höftlyft - rygg på boll - höger (hade båda fötterna i marken men lade vikten på ett ben i taget)
   Höftlyft - rygg på boll - vänster

4)Djup knäböj
   Burpees

30 sek - löpning mot pall

5)Legcurl - pilatesboll
   Höftlyft - pilatesboll

6)TRX - enbensböj och utfall - höger
   TRX - enbensböj och utfall - vänster

30 sek - löpning mot pall

7)Raka plankor

8)Sidoplankor


Avslutade själv med lite SMR på min foam roll.

måndag 3 juni 2013

Sommaren har börjat

En dag när vädret har växlat ordentligt. Molnigt, soligt, blåsigt och regn i en salig blandning. Några timmars sömn för mig och Fred medan Melker gjorde sin näst sista förskoledag innan sommarlovet. Ikväll har vi firat Melkers kusin Alexandra som fyllde fjortis och vi fick smarrig tårta och saft. Att hon fyller år påminner oss också om att det imorgon är fjorton år sedan vår student och sen den dagen det blev jag och Anders. Nostalgi.
 
Resten av veckan fortsätter i firandets tecken. Imorgon har de vernissage på förskolan och Melker får alltså sommarlov, onsdag är det Alexandras examen och sedan ska Madelene och Richard på balen, och på fredag ska vi väl in till stan för att titta när studenterna åker runt i sina vagnar. Vi firar sommaren helt enkelt!
 
Förra veckan knäppte Sara en hel del bilder på Fred medan vi väntade på att middagen skulle bli klar. Några axplock kommer här: