söndag 22 januari 2012

Upphottad version

Myskväll hos underbara vänner i byn. Maria bjöd på denna fantastiska efterrätt som ni bara måste prova. En lite upphottad gino kan man kalla den. Surr och slapp i soffan och när barnen somnat blev det Sequence där tjejerna spöade killarna.

Gratinerad frukt med kokos och ingefära


Banan, kiwi, färsk ananas, hallon.


1 dl råsocker


4 dl kokosflingor


2 lime


5 cm ingefära

Sätt ugnen på 200 grader övervärme.

Skala och skär frukten. Blanda sockret och kokosflingorna. Tvätta limen och riv skalet. Riv ingefära och blanda med limeskal och kokosssockret.

Lägg frukten på en ugnsplåt eller gratängform och pressa över limesaft och strö över kokosblandningen.

Grädda tills ytan blivit gyllene och servera varm med lite vaniljglass.




Bild från tasteline.com.

Sovmorgon för mig och maken eftersom sonen sov borta och sedan kom Lisa, Alexander och grabbarna på besök, svärföräldrarna likaså innan jag avslutade dagen med styrkegympa i sporthallen. Lika härligt som alltid. Nu, filmtajm i soffan.

Just det, jag förstörde även vår micro idag genom att totalbränna ett bröd och halvt rökskada huset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar