lördag 31 juli 2010

Bildrejs

Tömt min kamera så här kommer några bilder från den senaste månaden.
Förfesten i fredags. Galet kul ser det i alla fall ut att vara!
Lillen igår på festivalen. De blivande makarna i fredags på partaj innan utgång.
Åsså vi på väg ut i torsdags.

Smarrelismarrmiddag i Lycksele.

Fina S. En av många kramar i sommar. Här gav Ronja lite motstånd, men senast idag sprang de mot varandra på festivalområdet för att kramas. Så sött!
Badtajm i Lycksele. Baksidan på Lilla Hotellet där vi bodde i Lycksele.

Gungeligung under samma resa.

Och hoppelihopp.

Och rejselirejs.

Barnen fick en närbild av björnen.

Melker med sin såpbubblepistol i högsta hugg.

Se och lär




Fix


Vår eleganta husvagn har nu fått nya gardiner. 100 kr för hela vagnet, sånt gillar jag! Tack mor. Har just skickat iväg sambon på en festivalkväll. Efter en social vecka och inför vår numer årliga båtsemester kändes det så skönt med en tvätta/packa/mysa/zappa-kväll. Nu ska sonen få lite lördagsgodis som han får äta i barnvagnen medan jag tar mig en prommis i solen.

Vi tar det som det kommer...

Efter en rolig torsdagkväll på festivalen blev det igår lite frukost/lunch nere på stan, lillen åkte en karusell och vi såg början av Kompledigt innan vi promenerade därifrån. Otroligt goda hamburgare blev vi bjudna på hos vänner på kvällen där vi även stannade för natten. Spontant och trevligt, we like!

Jag och Anna har på morgonkröken gjort Loppisen där vi, trots få säljare, lyckades komma hem med både det ena och det andra. För mig blev det en telefonhylla som blir mitt nya sängbord, en motorsåg och en traktor till lillen samt en extra flytväst som kan vara bra att ha i båten. Nu hoppas vi att regnet drar förbi så det blir lunch på stan även idag. En planerad båttripp ikväll om nu vädret blir lite bättre.

torsdag 29 juli 2010

Värdinnan...


...aka min gamla fina barndomsvän. Snart utgång.

Tur med vädret...


Grymt väder ännu en Pdol, livet är underbart!

Förberedelser

Nötömyset förra året.

Vaknade tidigt av att regnet öste ner. Nu efter sovmorgon med lillen, lugn frukost och kortare joggingtur för att bli av med träningsvärken ska jag ta mig en dusch och börja förberedelserna inför dagen. Det är nämligen dags för det årliga Nötömyset hos Marie med gamla tjejgänget inför utgång ikväll på PDOL (utläses PeDåL om man är Stockholmare, visst Adam?). Det blir den enda kvällen vi ska ut, annars blir det nog in både fredag och lördag på dagarna för lite karuseller, mat och underhållning.

Vi kanske ses i vimlet!

onsdag 28 juli 2010

Skepp ohoj...


...landkrabbor

tisdag 27 juli 2010

Varvar

Just nu varvas fullspäckade dagar med lugnare sådana. Idag blev det morgonprom med sonen så han skulle sova lite till, grymt god sushilunch (men alldeles för lång väntetid) med Caroline, mysstund med nyfödda och otroligt söta lilla L, 15 minuters powernap på stugan innan middag och kalas för broder som fyllt år.

Planering inför min allra bästa väns bröllop i september och som avslutning så provade jag formen inför Tjejmilen. Blev lite uppvärming och sedan milen på tid. Mamsen kom cyklande och mötte mig sista biten vilket gjorde att jag kunde dra upp farten. Tiden slutade på 52 minuter vilket gör att det genast känns bättre. Nu är det bara att fortsätta kämpa!


Imorgon blir en lugn dag.


Avslutar med en liten nostalgisk bild (för min del) på lillen när han inte var så gammal. Plutten, att du redan blivit två år...

måndag 26 juli 2010

Klantfia strikes again


Skulle vara duktig och skära till en liten matta i garaget. Lite väl snabb var jag...så det blev lite tokigt. Hoppas att det inte blir så fult ärr!

Fin kusin

En av Melkers fina kusiner för några veckor sedan när vi tillsammans rensade min garderob och gjorde henne snygg för fest.

söndag 25 juli 2010

Härliga helg

Fast än man har semester så är det nåt speciellt med helgen. Denna helg har bestått av följande:

Spontanmiddag i Arvidsträsk hos Anders kusin med familj som vi träffar alldeles för sällan. Stekta bananer och grädde blev en riktigt bra avslutning på en mysig släkt- och familjedag.

Långprommis med en kär vän i väntan på att farten ska infinna sig under löprundorna.

Gjort en del nyttigt här hemma såsom putsat inglasningen både inne och ute, vikt tvätt och avslutat en del småprojekt.

Festat med en massa roligt folk på en grym fest här i byn anordnad av två 30-åringar.

Sovit till kl elva, bara att passa på när man har barnvakt!

Grattat Caroline som vi idag firade eftersom hon blivit ett år äldre. Min käre bror som blev exakt 10 år äldre än henne grattar vi till veckan.

Gjort en riktigt god pastagratäng med serranoskinka och västerbottensost.
Bilder från gårdagens festligheter.




Prickigt var det här

Ett gräsligt soffbord från 70-talet inropat på auktion av min kusin för en tjuga. Nu, några lager färg och en bit vaxduk senare så passar det perfekt som lekbord i sonens rum.

Före:

fredag 23 juli 2010

Fredag


På besök hos Anders mormor och morfar i Teuger. Mysigt.

onsdag 21 juli 2010

Lillsessan har kommit

Våra vänner fick en lillsessa idag, stort grattis till er!!!

Vi har spenderat tre dagars semester med vänner och barn i Lycksele och vi har haft det så himla mysigt. Obligatoriska djurparken, badet, grillat, boulespel, yatzy, myst och bara umgåtts, semester helt enkelt. Idag körde vi vägen förbi Skellefteå och stannade till där för lunch och lite snabb shopping. Blev några plagg till Mellepojken och hämtsushi för min del, mums.

Haft besök av Melles killkusin samt farmor och farfar innan jag drog ett varv med målarfärg på ett bord till Melkers rum. Nu, slapp i soffan.

tisdag 20 juli 2010

Semester


Varit ut på en morgonjogg här i Lycksele. Slingan var visst 7 km men lyckades nog bli 8 km på grund av några "felspringningar". Ätit frukost här på lilla hotellet och surrat med vännerna, nu ska vi alla dra till badet. So long!

måndag 19 juli 2010

Desperata...


Fem reklamlappar fram och en bak, restaurangerna slåss om oss...

På djurparken


Björn, ren och grisarna är avklarade. Minisemester med fina vänner.

söndag 18 juli 2010

Sjukt roligt

Igår hade vi en sån där sjukt rolig kväll. En sån kväll som man aldrig vill ska ta slut, men som gör det innan man ens hinner blinka. Nitton fd. Sikforsspelare som mös hos Ullis. Tycker absolut att vi ska göra detta till en återkommande fest!!! Halva styrkan från kören utan namn.
Träffade gull-Carro på 1906.
Party i solskenet.
Gitarrspel och sång.
Tre blonda brudar.
Roligt var ju också att jag igår såg den tjej som på Trettondagsafton förklarade för mig hur tur det var att jag var mörkhårig eftersom mitt ansikte försvann när jag var blond. Undra om hon såg mig igår??

lördag 17 juli 2010




Gitarren är med


Även idag. Hur trevligt som helst, vill inte att kvällen ska ta slut.

fredag 16 juli 2010

Mys vid elden


Ätit hela kvällen, barnen har hållt igång och nu är det gitarr och sång vid elden...

Stopp på vischan


Idag kusinbesök i Åträsk och fikapaus på vischan i Lillpite.

Guldkorn

För några dagar sedan ute på gården. Kan så här i efterhand konstatera att det blev årets sommarfotografering med Melker. Har försökt redigera dem lite i en version av photoshop som jag hittade på datorn men blir bara arg och irriterad när jag inte vet hur jag ska göra. Tacka vet jag office picture manager, enkelt och bra...

Nåväl, här är han, älsklingen våran!






För oss väntar nu grillkväll i byn, fest med gamla fotbollsbrudar och familjemys. Jag älskar sommaren!