torsdag 18 augusti 2011

Du börjar bli stor nu

Tre år. Stora pojken. Bara i sommar har det hänt mycket med sonen. Slutat med blöja på dagen, gett sina tuttar till "hästarna" och börjat vilja gå iväg till kompisar själv. Visst, det är närmsta grannen och han är 40 år, men han har ju barn också...

Han pratar som aldrig förr och är duktig på att förklara om vi inte förstår något ord. Vissa ord förstår vi utan översättning trots att det låter lite roligt. Filuling - fyrhjuling, låva - blåa, rimma - springa, mommo, moffa, fammo, faffa är några av de jag kommer på just nu.

Fortfarande lite dålig på att äta mat och grönsaker, gillar att dricka mjölk, vatten och saft. Lika sockerfrälst som sin mor och chipstokig som sin far. Cyklar och trampar gärna på sin traktor eller kör runt med sin bil utomhus som är favoritstället.

Ser gärna Astrid Lindgrens filmer och gillar när man läser böcker för honom. Sover ofta nästan hela nätter i sin säng men kommer sen över och kramas med oss. I sommar har han när han fått, somnat sent och sedan sovit ut på morgonen vilket vi morgontrötta föräldrar har uppskattat.

Lite kort i rocken men som en sockerbit. Vi älskar dig farbror Melker!

1 kommentar: