onsdag 31 augusti 2011

Ryssblod i den lille kroppen

Palsa är pausa på Melkerspråk.


Dobr är korv. Kan ana en rysk ådra i vår lille pojk...

Hämtade honom lite tidigare än vanligt på förskolan eftersom det var dags för tandläkarbesök. Blyg är ju Melkers förnamn så jag fick sitta med honom i tandläkarstolen. Han höll för öronen men gapade stort som jag hade berättat att han skulle göra. Tio tänder uppe och tio nere. En stolt pojke som gick ut med en ny tandborste och en liten burk som han valt som present hos tandis. En stund i en lekpark i byn, handling, middag och sen en liten visit till bror, tjej och barn. Kusinerna fick umgås idag.



Imorgon håller jag i en Gymstickutbildning så nu blir det lite plugg för min del.

tisdag 30 augusti 2011

Det blev en bra kväll



En alldeles vanlig tisdagkväll förvandlades till en härlig tisdagkväll med guldkant. Först kom bästa mamma förbi. Vi plockade in lite svarta vinbär till vinterns smoothies, plockade lite äpplen till henne och åt middag. Sen kom bästa syster med hennes mamma och barn. Slängde ihop en äppelpaj från gårdagens äpplen så att vi fick lite sött i magen. Nu, åter till plugg av Gymstick, planerande av IndoorWalking, tackkortsfix och så lite dusch och sömn på det.



Som så många andra vill jag just nu att dygnet hade fler timmar, men jag vet att det kommer att kännas bättre om någon vecka när jag haft Gymstickutbildningen, sprungit Tjejmilen och planerat och pluggat in alla pass. Då kommer det att bli lite pyssel. Ska fixa till en säng till Melker, klä om den läckra stolen till hallen och spraymåla ett kakfat.


När jag hämtade Melker idag på förskolan möttes jag av en kram och ett "jag har saknat på dig".

måndag 29 augusti 2011

Äppel päppel


En stunds äppelplockning så här på kvällskvisten. När jag inte nådde högre fick sonen sitta på mina axlar för att nå de fina frukterna. Silviaäpplena är dock godast efter någon dag inomhus. Frågan är nu vad vi ska göra av dem. Har du nåt bra förslag.

söndag 28 augusti 2011

Klassåterträff

Strax söndagpromenad med Sara. Ska bli riktigt skönt om än magen just nu är full av thaimat. Lusten och orken att laga middag fanns helt enkelt inte idag.

Igår blev det fest för både mig och mannen men på två skilda håll. Jag var på klassåterträff med vår niondeklass. Så roligt och konstigt det var att träffas efter så många år, det var trots allt 15 år sen vi gick ut grundskolan. Av 29 stycken så blev vi tillslut 15 st. Lekar, middag på 1906, fortsatt surr, dans, nostalgi och allsång innan vi gick ut på Valdino. Som vanligt var det roligast på förfesten. Ett helt fantastiskt gäng med människor. Så kul!

fredag 26 augusti 2011

Höstens första fredagsmys

Vi har haft en otroligt härlig fredag. Fixat pass till mig och sonen, även om det tog ett tag innan lillen ville vara med på kort. Att hålla händerna framför ansiktet är nämligen väldigt populärt när han blir blyg och det är tveksamt om tullen skulle acceptera ett sånt kort. En glassmuta senare var vi dock klara. Köpte jord och sedan har mannen pysslat med grillplatsen här hemma medan jag har gjort ärenden på stan. Melker fick en del nya kläder bland annat.

Till middag blev det rökt laxsida (premiär i vår nya fiskrök) med kokt potatis, tunnbröd och gräslökskräm. Otroligt gott. Vi bjöd över grannen och han smaskade på lika mycket som vi. Efter det blev det bastu för lilla familjen, chips och film i våra pyjamaser. Fredagsmys, japp, nu är vi igång!

torsdag 25 augusti 2011

Sommaren i backspegeln

Hur underbar sommaren än har varit så har nu den krispiga höstluften kommit hit till oss. Systemkameran har fått stanna hemma de flesta dagarna och när jag kommit ihåg så har min lilla ixuskamera fått följa med. Lite bildbevis för några av aktiviteterna vi sysslat med i sommar.

Först ut var den härliga Lyckseletrippen vi gjorde.














Har ni sett ett sötare troll?


PDOL-race med kusinen.

Kulturtisdag på Svensbyliden.















Byadag med ankrace




Reunionlagfest med en del tjejer från Sikfors.



Avslutar med Melker just nu vanligaste uttryck: Hadderian haddera, doppa mamma/pappa/mommo/foffa/fammo/faffa i solad (choklad för er som inte förstår Mellespråk).

MelleMu

När jag och Melker satt i bilen igår på väg från förskolan sa han:

"Viktor säger att jag inte är stor. (Viktor är en dag äldre men ett huvud längre). Men jag är stor. Om Viktor säger jag inte är stor så sätter jag han på soptippen! Jag säger till han, jag är stor och du är stor."

Med tanke på hur långa och ståtliga vi andra är så kommer han nog att få höra det där fler gånger. Sötis.


onsdag 24 augusti 2011

Dagen






Personalvård när den är som bäst!

Ursäkta...



...men jag älskar mitt liv. Allt känns väldigt harmoniskt just nu vilket jag självklart trivs med. Det är även endast en dag kvar av arbetsveckan innan vi har härlig och ledig helg tillsammans. Eftersom jag ska arbeta 90 procent i år kommer jag att vara ledig på fredagar vilket just nu känns som ett fantastiskt beslut.



Dagen har spenderats i skogen vid Stortjärnskojan där vi haft planeringsdag och bara umgåtts, surrat och lekt lite på eftermiddagen. Sånt behöver man innan allvaret drar igång nästa vecka. Gårdagens vinlotteri med en massa underbara vänner var även det ett stort plus i kanten! Hur mysigt som helst.


7 km jogg på Nötön efter jobbet. Mamma har idag både lämnat och hämtat sonen och nu i eftermiddag har mannen kommit hem från jobbet. Ni hör ju. Just nu kan jag inte klaga!



Dagens roligaste blev nog ändå när jag tappade en tallrik med ris och kycklingstroganoff upp och ner på köksbordet. Kladdigt kan jag lova!

tisdag 23 augusti 2011

En dryg vecka kvar



Om en dryg vecka smäller det. Tjejmilen för tredje gången och denna gång är loppet på en lördag. Kan ju inte bli annat än trevligt. Känner just nu inte att jag är i storform, men under kan ju ske. 51.56 fick jag förra året, hur ska det gå i år? Hoppas på en grym dagsform och ett huvud som är redo att kriga sig fram bland drygt 30 000 anmälda...Önska oss lycka till vet ja!


Förra årets målbild! Vilken färg ska vi ha på oss i år?


söndag 21 augusti 2011

Foton från vänner

Foton från Bröllopsdagen från vänner. Huller om buller. Kärlek!