måndag 11 mars 2013

Fröigt knäcke

 Blev idag bjuden på lunch hos min barndomsvän Sofia. Hon hade gjort detta supersmarriga gultenfria fröknäcke på morgonen så när jag kom hem svängde jag också ihop en plåt. Prova du med!

Fröknäcke
ca 20 st
 
1 dl majsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2, 5 dl vatten, kokande

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt oljan och det kokande vattnet. Rör snabbt ihop till en grötig deg och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut den så tunnt du kan med en slickepott. Gör även rutor med slickepotten. Strö över lite flingsalt över rutorna. Grädda ca 60-70 minuter tills de torkat ordentligt.

1 kommentar:

  1. Ser ju hur mumsigt ut som helst!! Måste nog prova!
    Ha en bra dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera