tisdag 15 oktober 2013

Mellisbars

Efter mitt och mammas motionspass på förmiddagen fick vi för oss att göra mellisbars. Inspirerad av den bar jag köpte igår på stan blev det därför en smarrig en med dadlar, nötter och choklad. Först gjorde vi en omgång hos mamma och sedan när jag kom hem blev det ett gäng till mig själv här hemma.
 
 

10 bars, 40 g/st
 
200 g urkärnade färska dadlar
1,5 dl cashewnötter
1,5 dl sötmandel
50 g mörk choklad 70% (jag använde med mintsmak eftersom vi hade den hemma )
1 msk kakao

  • Mixa cashewnötter och mandlar grovt i en matberedare. Vill man ha mindre crunch och tuggmotstånd är det bara att mixa dem längre. Häll ut nötterna i en annan skål så länge.
 
  • Lägg de urkärnade dadlarna (kärnan plockar man lätt ut med fingrarna) i matberedaren tillsammans med kakao, mixa tills det är en smet. 

  • Hacka chokladen till valfri storlek. Skrapa ur dadelmixen ur bunken och blanda den med nötter och choklad tills allt sitter ihop som en deg. Lättast att använda händerna.


  • Lägg plastfolie på arbetsbänken, blöt händerna och forma till bars som du sedan täcker helt med plastfolie. Förvaras i kyl eller frys. Perfekt som ett mellanmål eller godis. Smaskens!



2 kommentarer:

  1. Hej Tack för receptet. Skall inhandla ingredienser och baka dessa. Ser smarriga ut!
    Kram från moster

    SvaraRadera