fredag 30 april 2010

Att hålla sig sysselsatt


Barnen har inga problem att hitta saker att göra inomhus, just nu leker de i hundburen...

Valborg i snöyran

Lillen och pappa förra året vid Valborgsfirande i Sjulnäs.

Årets Valborgsfirande är desto snöigare och blötare. Det snöar och blåser, hittills har det nog kommit en decimeter vilket inte är så trevligt när vi har sommardäck på bilen och tänkt ta hem husvagnen för säsongen. Kollar ständigt på blocket efter en billig och bra husvagn och förgård som vi kan ställa upp hit eftersom vi i dagsläget lånar mina snälla föräldrars vagn.

Just nu känns det väldigt skönt att vi hade möjlighet att åka hit i onsdags eftersom gårdagen bjöd på finfint väder så att vi kunde njuta av solen åtminstone i en dag. Ikväll väntar majbrasa och grillat, hur vi nu ska lyckas med det i detta väder? Grillad fläskfilé, majs, halloumi, champinjoner och en ordentlig sallad, mums!

onsdag 28 april 2010

Lättroad ibland




tisdag 27 april 2010

Snart helg igen!


Morgonlöpning på jobbet, simundervisning och möten, mötte upp sambo och son hos mina föräldrar där det var porterstek för hela familjen. Bland det godaste man kan äta!

Handling inför helgen innan jag målat fönster- och dörrlister i badrummet. Nu, Cougartown innan det är dags att sussa. Imorgon drar vi iväg för säsongens sista husvagnstripp.

Sorry Madde, men den här bilden är ju för söt:)!

måndag 26 april 2010

Ok, jag hänger på...

Jag tävlar om en canvastavla i valfri storlek (upp till 150 x 100 cm värde ca 2200 kr) hos [En Bulle Ur Ugnen].

En mysig måndag till ända

Kusinerna busar...
Fem av dessa barn (och ungdomar) har jag träffat idag. Den sjätte fyller 5 år idag så till henne skickar vi en himla massa grattiskramar!
Har haft en mysig och ganska händelserik dag idag.

Cyklat en Långnäsrunda med Maria och våra barn.
Sorterat och städat i våra små förråd.
Betalat räkningar.
Hämtat en av Melkers kusiner på skolan.
Fått hjälp av barnen med att baka Sommarkaka och Chokladbollar.
Varit på Utvecklingssamtal på förskolan.
Ätit middag med Melle o Alex på Tre Kronor.
Skjutsat hem Alex.

När vi väl åkte hem så somnade M i tio minuter i bilen vilket resulterade i en 50 minuter lång kamp att få honom att somna när vi väl kom hem. Puh! Nu är dock väskorna packade inför jobb och dagis så nu ser jag Hollywoodfruarna.

söndag 25 april 2010

Tror jag gjort något dumt...

Direkt jag kom hem så skred jag till verket. Gjorde kladdkaka och Falsk tosca i långpanna, de ligger på topp fem av sliskiga goda bakverk tror jag! Sonen fick hjälpa till att mäta socker, knäcka ägg och så till sist fick han smaka på underverket...

Vår sockerälskande son gillade så klart även detta:)!
Imorgon ska jag, Alex och Melker göra sommarkaka. Fortsättning följer!

Ibland krävs det planering

Melkers tårta från ettårskalaset. På min tårta blir det däremot helt andra siffror.Idag kan jag kalla mig logistiker. Enligt wikipedia så handlar logstik nämligen om att uppnå högsta möjliga effektivitet genom bra service och låga kostnader, för att därigenom tillfredsställa olika parter i en flödeskedja.
Så, eftersom jag planerar inköp (t.ex. socker smör och kakao), bakning (förhoppningsvis ikväll och imorgon) och räknar hur många stolar och bord vi har inför mitt kommande 30årskalas så har jag alltså bytt karriär för en stund. Fyller jämnt om en dryg vecka och eftersom kommande vecka mestadels kommer att spenderas i husvagnen så krävs lite planering. Sommarkaka, falsk tosca och en kladdkaka tänkte jag i alla fall göra. Någon som har tips på snabba, enkla långpannekakor?

Familjen är inbjuden på knytis på fredagen efter jag fyllt och dagen därpå (8 maj) får mina vänner och annat trevligt folk komma på fika under dagen om de vill och har lust Vore toppen om ni som känner er träffade slog mig en pling eller hörde av er på annat sätt så jag vet hur många chokladbollar jag ska göra:).

lördag 24 april 2010

Klara är döpt


Finaste Klara som döptes idag i Ekologen, Långnäs.
Vi bjöds på smarrig smörgåstårta och tre andra tårtor. Behöver jag säga att jag åt av allihop?! Nu har jag och sambon grillat lite kött och majs som vi smaskat på till sen middag.

Mysiga Mellansystern.
Vickans otroligt roliga min när hon först ser bekymrad ut, sen lyfter på ett ögonbryn:).

Småkusinerna.
Tre fjärdedelar av familjen, den fjärde var ständigt på språng.
Melle dressad för dop.
Det bästa med hela dopet var nog Ville och Mayas egna avslutning på dopcermonin. De sjöng "Manboy" och fick rungande applåder!

Fina fina tonåringen.

En av de smarriga tårtorna...:).

Inget loppis för mig

Min far som just gått med i Facebook...här tillsammans med bror och jag i somras.

Efter mitt kvällspass drog jag iväg till tjejfest hos Anna. Riktigt trevligt om än jag bara drack vatten. Alla drack dock inte vatten...:).

Är lite ledsen i ögat över att jag inte kan besöka den årliga Lionsloppisen i stan. Orsaken är att jag jobbar och tjänar pengar som jag annars skulle slösa bort på finfina loppisfynd. Så det är ju positivt!

Senare idag döps mitt andra fadderbarn i Ekologen så det ser jag väldigt mycket fram emot. Att jag och mamman ska sjunga tvåstämmigt känns lite pirrigt för tillfället, men det går nog bra det med. Bara kända ansikten som kommer att lyssna så vad gör väl det om hundra år, om vi skulle sjunga lite fel:)?

Trevlig helg go vänner!

fredag 23 april 2010

Kanske

Dessa skönheter kanske pryder min fot den 3 Juli på M & Cs bröllop. Hoppas den passar min fot och passar med klänningen, kan bli fint!


torsdag 22 april 2010

En vardag


Hemma från jobbet och pigg som en lärka. Ser fram emot morgondagen när jag ska ta med sonen ut på en cykeltur runt Långnäs. Idag när lillen sov i vagnen passade jag på att sola en stund på altanen. Somnade vilket var härligt. Har idag gjort mitt andra träningspass på vägen mot 50-minutersmilen den 5 september. Idag var det 7 km i lugnt tempo och det gick toppen. På söndag väntar 8 km.

onsdag 21 april 2010

Utemöbler

Inspireras av alla fina utemöbler som finns. Besökte idag tre av stadens möbelhandlare för att se vad som fanns och nog hittade jag fina grejor!

Hittade bland annat ett superfint bord som kan dras ut om man är fler och det är precis ett sånt som vi behöver. För 4000 riksdaler är det vårt, men då behövs ju stolar också. Tusan tusan tusan, inte fattas det hål att stoppa pengarna i!

Den vita gruppen här nedan tycker jag är jättefin och den var faktiskt riktigt skön att sitta i, även utan dynor. Fanns även i svart vilket kanske är lite skönare för ögonen där
ute i inglasningen men annars tror jag den vita skulle passa bra.

Köpte även en lila ryamatta idag till badrummet. Hade tänkt mig två runda, men det var slut så då tog jag en rektangulär. Blev inte snyggt, så det blir att återställa den imorgon innan jobbet.

Behöver piffas lite mer i badrummet, samt fixas det som inte är klart än. Badrumslampa behöver vi också fixas, så vi får se vilken affär vi ska göra detta på.

Har för övrigt ont i armbågen, det strålar och domnar i fingrarna. Känner inte att jag har någon speciell spänning i rygg eller nacke så jag får hoppas att det beror på att jag sovit konstigt eller nåt. Obehagligt i alla fall.

tisdag 20 april 2010

Lukrativt

Åter hemma efter ett lukrativt och riktigt trevligt vinlotteri på Svartudden. Värdinnan slog på stort och bjöd på nybakta scones, marmelader och te vilket inte var fy skam. Ska inte heller sticka under stolen att jag njöt av att vinna första pris!! Fyra flarror som jag ska njuta av i vår och sommar (kanske tillsammans med han på bilden men han ska inte få tömma vinstället själv), har även lovat värdinnan att hon ska få vara med när Rosébubblet ska öppnas.

Svärmor skötte sonen som blivit vääldigt mammig igen. Direkt vi har barnvakt vilket ju är rätt så ofta, så är han ledsen och gråter. Inte roligt men man kan ju hoppas att det är någon slags fas som han snart kommer ur.

Snart jobb igen, efter det väntar mys och middag hos bror med familj.

måndag 19 april 2010

Oh Monday Monday...

Konstaterar att det är svårt att surfa med slö router som inte riktigt är med i matchen...

Haft en bra dag med storstädning av hela huset (ok kanske inte om man synar men annars så), långprommis med två nyblivna tvåbarnsmammor i solskenet och lite annat smått och gott.

Nu väntar sex arbetsdagar, men det är sista helgen på ett tag vilket gör att det inte känns fullt så jobbigt. På lördagen döps även finaste lilla Klara så det om nåt blir ett bra avbrott från jobb. Imorgon vinlotteri och Melker får skötning av farmor och farfar så att det inte blir en så sen kväll. Jag ska vinna har jag tänkt!

söndag 18 april 2010

Helgen som gått

Härliga helg. Skoterturer, strålande sol en dag, moln den andra, klämmackor till lunch och grillat till kvällen. Somnat före 23 båda kvällarna vilket är sällsynt men dock så skönt och behövligt. Läst ut Fyrvaktaren, helt fantastisk bok!

Gobarnen igår på eftermiddagen. Melker ville krama Ronja mest hela tiden men det var inte riktigt besvarat. Han utdelar rätt så många kramar och pussar på en dag, mys.




Kikmete på gång. Själv är jag ingen storfiskare utan solar och fotar när jag kan.
Premiär för pimpling för lillen. Dock inga fiskar denna gång.

Lilleman slappar i solen.

Idag gick hemresan smärtfritt och vi var hemma före kl 15, så vi hann med en del på eftermiddagen. Rensat i garaget, kört bort skräp och saker vi lånat, tvättat och packat upp samt haft besök av svärföräldrarna som busat med Melle.

Jag har även varit på säsongens sista styrkegympa som var riktigt jobbig och rolig. Nästa gång som även är den sista är det vikarie så eftersom jag jobbar söndagkväll kommer jag inte stressa för att hinna dit utan kan ta mitt joggingpass på morgonen istället. Nu är träningen igång!

fredag 16 april 2010

Tankar energi i fjällen

Barnen sover, karlar plus hund är ute och vi mammor ser Talang och myser i husvagnen. Underbart för kropp och själ!

Dagen har varit helt underbar med sol sol och sol. Nu njuter vi!

onsdag 14 april 2010

...


Stressen gör sig påmind men jag vet att det kommer att vara som bortblåst imorgon. För mig är enda medicinen att skriva ner allt jag går och funderar på så att jag sedan kan stryka punkterna en efter en. Listan är gjord, så nu är det bara att börja beta av den.

På listan står både väldigt kortsiktiga grejor såsom morgondagens packning men även sånt som ska göras senare i vår/sommar/höst såsom möhippe/bröllopsplanering för vännerna och bokning av flygresa till höstens löparfest.

Sällan har vi haft ett så uppbokat år som detta så jag hoppas vid årets slut att man är nöjd över allt man varit med om...Tre bröllop, min och sambons 30-årsdag/firande, Londonweekend/reunion och fjällresor är några av höjdpunkterna förutom allt familjemys och det som så fint kallas vardag. 8,5 veckas semester/föräldraledighet kommer att sitta som en smäck!

Seså, nu är jag redan lite lugnare efter jag fått skriva av mig lite. Bra terapi helt enkelt. Nu blir det några sidor ur Fyrvaktaren innan jag somnar.

tisdag 13 april 2010

Sjung sjung

Där är jag...

Sjungit med Kören utan namn ikväll där vi börjat planera lite inför vilka låtar vi ska sjunga för våra närmast sörjande om någon månad. Ska bli kul, om det nu låter bra. Pappa har skött Melle som blev så ledsen när jag åkte. Vi har ju i princip sett varandra dygnet runt under de två senaste veckorna så det blev väl lite mycket när jag även varit på jobbet idag. Lillfisen våran.

Imorgon blir det jogging på schemat, får se om Carro joinar mig. När jag idag simmade en stund så kände jag att det var så urbota tråkigt och att nu när solen skiner vill man träna utomhus, så simstunderna får man spara till höst och vinter. Sedan bär det av till grannstaden för att prova tärnklänningen som kommit och kanske få en liten sushi i magen...

Nu är det strax sovdags.

måndag 12 april 2010

Hotell i storstan?

Sitter och söker efter bra och prisvärda hotell i Stockholm under Tjejmilenhelgen, men tycker det är svårt. Senaste gångerna jag varit dit har vi haft förmånen att bo hos kompisar, men nu ska vi vara sex personer som ska bo på hotell. Tips och råd tack!

söndag 11 april 2010

Åter vardag


Sambon har just lyckats söva sonen. Lång semester tillsammans har inneburit ändrade sovvanor som vi nu måste ändra tillbaka. Lillen har ätit otroligt bra hela veckan och det känns som han har börjat prata ännu mer nu vilket är superkul att få följa. "Jobi" (Robin) har han sagt om och om igen...



Kusinerna innan middagen igår.
Lek nedanför stugan.


Strålande sol och vindstilla den dagen man ska åka hem, vilket hån. Har dock lite svårt att stanna kvar för att njuta av vädret, så vi stack hem istället. Hunnit träna, tvätta lite och renbädda här hemma, så nu är vi redo för en ny vecka. Ny vecka innebär att jag går tillbaka till mitt glass- och godisuppehåll fram till midsommar! Liite mer träning och liite nyttigare mat ingår även i det nya tänket. Prommis med systra mi blir en bra början.

fredag 9 april 2010

Sovpaus hos pappa


På förmiddagen åkte lillen med oss och passade på att sova lite. När det var dags för lunch ville han inte hem utan sa bara Mer, mer...bådar gott inför framtiden

torsdag 8 april 2010

Milen på 50 min

Nu blir det att sätta igång...Detta ska jag försöka följa, så hoppas vi att det blir Tjejmilen i år!

Förra gången jag sprang Tjejmilen (2004?) hade jag tränat så att jag sprang den på 51 minuter innan, men med diverse kringelkrokar under loppet så tror jag att det landade på 55 min när det väl var dags. Det ska jag slå i år!

Har vi sagt att vi har semester...:)?

Senaste två dagarna har varit molniga men varma så det har varit skönt trots avsaknaden av sol. På förmiddagen var jag, Melker och sambon i backen och åkte bob och tittade på folk. Efter lunch i stugan blev det åkning för mig och sambon medan sonen mös med farmor.
Backarna var lite väl sormiga idag så det var svåråkt eftersom kroppen har blivit lite mör efter några dagars åkning. Nu är det jag och AJ som är matvärdar, så det är klyftpotatis, västerbottensbiffar med tillhörande sås och sallad på menyn. Hoppas det smakar! Sen blir det sedvanligt mys med någon breezer och lite kortspel...

Familjen Duktig som Anders döpte om oss till igår.

Lillen med mina skidglasögon.

tisdag 6 april 2010

Årets komplimang

Förra året bjöd Robin på en skön komplimang till sin lillkusin. I år sa han "Melker är så snygg att han kommer att få många tjejer men han måste bli lite smalare först..."

Kusinerna äter lunch i skidbacken.

Det bara fortsätter




Lillen älskar att åka bakom sin pappa i slalombacken. Han pekar åt det håll han vill åka. Som tur är det alltid neråt:).

Ännu en underbar dag i backen. Strålande sol, visserligen lite blåst men det var skönt i alla fall. Dennis och Mona var dagens kockar så vi andra kunde njuta av att sätta sig vid dukat bord. Nu efter maten gick nästan alla ut på promenad men jag stannade hemma och slappade lite eftersom jag tog en prommis när vi kom hem från backen. Ikväll väntar väl någon liten cider och Hemavan Cup som är en årligen återkommande kortspelsturnering här i stugan. Jag ska ha revansch ikväll!