torsdag 31 mars 2011

Hallen ska piffas

När jag idag satt hos frissan, läste jag en tidning som fick den för närvarande sovande pysselnerven i mig att vakna till liv. Att vi bott i huset i fyra och ett halvt år gör att jag börjar vara rätt less på många tapeter, möbler och annat piff som finns i huset. Övervåningen har vi inte renoverat klart, trädgården skulle behöva en stor makeover samt att ett trädäck ska byggas så småningom i anslutning till inglasningen, som för övrigt borde inredas med möbler anpassade för utrymmet. Rom byggdes inte på en dag och pengarna ska räcka till så mycket annat men visst önskar man att man hade ett hus som stod helt klart en vacker dag. Ibland på kvällarna funderar jag över vad jag skulle vilja, och kunna ändra själv med enkla medel. Att det vore kul med lite nya tapeter försöker jag att inte tänka på, utan ska istället ändra om lite i hallen här framöver. Under vår- sommar och höst behövs inte i närheten lika mycket kläder som under smällkalla vintern, och därför ska de två Malmbyråerna få flytta till andra rum för att ge ett lite luftigare intryck. Kan ju bara hoppas att vi får dit sidoljuset som står och väntar på vinden, samt att ytterdörren får några lager med vitfärg innan vintern återvänder igen. Såg för längesedan en bild på ett utrymme under en trappa. Där stod en fin pinnsoffa likt denna nedan (bilden är från google.se) och under trappstegen hängde några krokar med något fint plagg på. Att drömma går ju alltid...(så hojta ifall du ser en liknande soffa till salu för en billig peng)! Att blogspot funkar lite dåligt för mig nu är lite irriterande. Ibland blir det långa mellanrum mellan styckena och ibland inga mellanrum alls när man väl publicerar inlägget, trots att det ser bra ut innan. I-landsproblem heter det visst.

Blandad kompott

Mina försök till mmsbloggning verkar inte gått vägen, synd, för ni hade fått se en väldigt söt kladdkakekille med smet runt munnen...




Besökt frissan idag så nu är jag ljus igen, hon är verkligen som en trollkonstnär den där tjejen! För övrigt börjat packa och lite annat sånt där som behövs inför en semester. Slalom, varm choklad med Mintu, sol på kinden, åka bob med sonen, spela kort och slappa, vi kommer att ha det fantastiskt bra tror jag.


Har förresten sett många som har byggt en ställning att vigas intill eller under, kanske nåt man kan snickra ihop själv?

tisdag 29 mars 2011

Underbart

söndag 27 mars 2011

Mat i stora lass

Kan påstå att helgen har gått i matens tecken. Igår i form av trerätters och idag lagar vi mat inför veckan samt inför den årliga Hemavantrippen. Lasagne, hel karré i ugn och kycklingsoppa, check, check, check. Min allra bästa vän, Marran fyllde 32 i fredags, så då tyckte jag att det verkligen var på tiden att hon fick sin 30-årspresent som jag gav till henne. Lördagen gick därför på loppis (bara vi, inga barn), tog en promenad runt i barndomsbyn innan hon fick massage på inglasningen, ansiktsmask och fotbad. Kvällen avslutades med en trerätters middag tillsammans med Marran, Johan samt min bror med familj. Förrätten var ugnsrostat grekiskt bröd med en kräftstjärtsröra, till huvudrätt blev det Oxfilé Provencale med smörstekt haricot verts och sockerärtor. Som avslutning blev det ett recept från gayveckan i Halv åtta hos mig, nämligen Het ananascocktail med co-coglass. Utan att vara partisk så blev allting faktiskt riktigt gott. Nu ska jag alldeles strax åka till Step In för att gå på ett Puls-styrka pass (nej, jag ser inte hockeyn) som jag hoppas ska vara så där härligt jobbigt. Sista veckan nu av min månad där, så det gäller att träna det man kan. Vi har för övrigt en son som på några ögonblick växlar från solstråle till minimonster...är det trots på ingång:)?
Några minuter senare...

Charmerande


Vi måste nog ha någon slags charmkurs med Melker innan han blir stor nog för att dejta. När vi för en stund sedan skulle klä på oss för att gå ut så tyckte han först att vi skulle bytlåna ytterkläder. Han ångrade sig efter ett tag och sa att det inte gick eftersom mamma har så stor rumpa. Charmerande var ordet!

fredag 25 mars 2011

Ett dopp i en Tjärn

Fredagen närmar sig sitt slut och det har varit en riktigt bra dag. Vi ser Sherlock Holmes, äter tacochips och underbar guacamole. Åt för övrigt middag idag ute i inglasningen gör att den riktiga våren och sommaren är på ingång!

Isvaksbadet var en (i efterhand) härlig upplevelse. Bildbevis kommer till veckan. För övrigt ett svettigt spinningpass och handling inför morgondagens trerätters. Potatis, ananas, kräftstjärtar, cayenne (fasen, det glömde jag ju), haricot verts, glass och en stor oxfilé är några av ingredienserna. Inget direkt tema på middagen, utan tre rätter som är goda för sig får räcka.

Loppis, promenad, massage (ge, inte få) och en helkväll med underbara människor kan ju få vem som helst glad!

torsdag 24 mars 2011

Imorgon är det dags

Jag tänkte prova på isvaksbad i Tjärnen nedanför Munksunds Simhall imorgon. Det är självklart gratis och håller på mellan kl. 14-19. Det är under kontrollerade former där man har ett rep runt midjan och sedan gäller det att försöka ta sig upp med isdubbar och ett par rejäla bentag. Ska prova med full mundering för att känna på hur mycket vatten kläderna hinner dra åt sig under en kort stund (för speciellt länge tänkte jag inte vara i).

Bilder från förra årets isvaksbad där både min arbetskamrat samt en högstadietjej tar sig upp, dock med olika mycket kläder på sig.


Antar du utmaningen?

Sol sol sol

Det känns underbart när solen lyser och värmer upp vår inglasning så att dörren kan stå öppen. Kort promenad i stormen till frissan där Melker klippt sig. Mutad med godis så gick det till slut. Nu väntar lunch ute i inglasningen. Gulaschsoppa står på menyn. Smaskens!

onsdag 23 mars 2011

Skickas tillbaka

De börjar nog bli less mig på ICA Sigvards snart. Klickar hem kläder från H&M, provar för att inse att kläderna inte passar, så åker de tillbaka igen. Detta är den senaste i kollektionen som åker tillbaka. Supersöt, men passade inte riktigt på mig. Kostar 599 kr (kollektionen Inclusive)stl 38 och kan endast köpas på nätet. Säljer den för 500 kr om någon är intresserad inom de närmsta dagarna!

tisdag 22 mars 2011

Mycket choklad


Sitter och kollar igenom mina kokböcker för att se om jag hittar något smarrigt recept till helgen. Kan bara konstatera att efterrätter med mörk choklad och av cheescaketyp förekommer frekvent. Förutsägbart men otroligt gott!

Lyx på gång

Här är det vardagslyx på gång. Just avnjutit en smarrig middag hos Maria med familj. Köttfärssås och spagetti är extra gott när man inte gjort det själv. Sen väntar en lugn hemmakväll för mig och sonen. Känns riktigt härligt nu när solen är uppe en stund extra. Gäller att inte glömma omställningen av klockan i helgen. Försöker även att planera en smarrig middag till helgen som även består av kalas för Marran.

Nu, tillbaka till vardagsmyset.

söndag 20 mars 2011

Dagarna går snabbt

Helgen har passerat väldigt snabbt. Sambon som spenderat helgen i husvagnen tillsammans med en vän har nu återvänt hem och vi har idag firat hans kommande födelsedag med tårta.

Jag och sonen har i helgen huserat hos hans mor- och farföräldrar. Jobb för mig samt lite träning, utetid, pysslat ihop girlanger inför bröllopet och lite smått och gott. Att vi får en mer harmonisk bröllopsdag än de i Solsidan ikväll är ju något vi kan hoppas på. Mådde smått illa under dagens program...
Läcker bild!

lördag 19 mars 2011

Tapas!

Smarrigt värre. Tio brudar, ett eller två glas vin så är kvällen räddad!

Nostalgi

Helt slutkörd efter ett pass Body Pump, så härligt! Ska passa på att gå ut och leka med sonen nu i någon timme innan tapasfest med en massa brudar ikväll.

Hittade lite nostalgiska bilder på sötfisen våran från sommaren 2009. Vi har alltså snart en pojke som är tre år. T r e år...tiden går fort!




torsdag 17 mars 2011

En gnutta motion var dag gör kroppen glad


Härliga Annelii och Alfons hälsade vi på igår i deras nya fina hus. En ny träff ska vi absolut ha snart igen. Även familjemiddag a'la Porterstek gjorde onsdagen till en riktigt härlig dag.
Har i veckan skakat rumpan på Zumba, tränat musklerna med Gymstick Muskel och MAQ som var en trevlig och roligt upplevelse.
Försöker hinna med lite olika sorters pass nu under min gratismånad på Step In. Body Combat som jag älskar är något jag också ska försöka pressa in, men det är så sent på kvällarna. Lördag förmiddag blir det en gammal goding, nämligen Pump och måndag ev. 70 min Activiospinning, härligt att svettas ordentligt. Att jag har träningskompisar gör ju inte saken sämre!!

Tokig placering

Har surfat runt för lite inspiration och hamnade då på stylemepretty.com som jag alltid gör. Fascineras av många läckra bröllop, bland annat detta. Kan bara tycka att bordsplaceringen var lite tokig. Läckert på kort, men sen då...?!

tisdag 15 mars 2011

Rik


Jag känner mig rik när bilen är tankad, kyl, skafferi är full med mat, huset är städat, jag har en ledig dag, får en puss av sambo och en kram av sonen. Jag känner mig rik när jag får umgås med alla våra vänner och med vår familj och jag känner mig rik när jag får spendera ledig tid i fjällen. Jag känner mig rik när kroppen är trött efter ett härligt träningspass. Jag känner mig rik när solen lyser och vi går mot varmare tider. Tyvärr känner jag mig inte rik när den härliga vårsolen påpekar bristen på städning här hemma...men vad vore livet utan lite skit i hörnen?!

söndag 13 mars 2011

Chefen

I helgen har Melker varit chef. Han har fått bestämma vad vi ska hitta på vilket oftast har inneburit skoter eller bob. Lägg till ett underbart väder, bastubad, varm choklad och limpmackor, goda middagar och husvagnsmys så har ni helgen i ett nötskal. Så underbart. När vi nästan var hemma så påpekade Melker att han inte ville hem...och det kan jag väl förstå. Lilla kameran har fått följa med i helgen på några av våra små utflykter.









Snart ny vecka, nya möjligheter.

lördag 12 mars 2011

Se upp i backen!




fredag 11 mars 2011

Gömma bilen


Medan kycklinggratängen puttrar färdigt i ugnen, leker vi gömma bilen. Lillen är lika dålig på att hålla tyst om vart han gömt bilen när vi andra ska söka, som hans far var när han hade köpt julklappar när han var yngre. Kul är det i alla fall.

Jag lovar...


...att man kan ha det sämre än så här. Någon enstaka minusgrad, strålande sol och nästan vindstilla här på platsen som vi hittat. Härligt!

torsdag 10 mars 2011

Glädjepiller


Visst förstår ni att man blir glad av att träna med dessa skor? Helt underbart!

onsdag 9 mars 2011

En dagens

Lånat denna lilla dagens lista från Anna.

Humöret är bra, nöjd med dagen som gått.

Längtar till helgen, Hemavan, Adolfsström, reunion, bröllopet och däremellan en massa annat.

Kläder på mig just nu. Morgonrock.

Matintag idag. Till frukost delade jag och sonen en skål med fil och flingor. Lunchen bestod av ris, kotlett, grönsaker och sås, mellanmål blev två s-märken (godis), 2,5 palt, smör och lingonsylt till middag innan jag avslutade med yoghurt och flingor. Dagen går nog inte till historien som den bästa, men vad tusan gör väl det?!

Träning: Morgonyoga på jobbet och 50 min spinning ikväll.

Dryck: Mjölk och vatten är favoriterna och det jag dricker som mest.

Dagens tanke: Nä, någon sådan har jag nog inte, lite för trött för att komma på nåt vettigt. Går och lägger mig istället!
Paltmiddag och 50 minuters spinning efter det låter ju inte som något vinnande koncept, men det funkade faktiskt. Bara några få gånger som palten var på väg upp, annars gick det hur bra som helst. Att jag hade två träningskompisar brevid mig gjorde ju inte saken sämre direkt, känns så mycket lättare att träna då, trots att det är en själv som måste göra grovjobbet.

Försöker fortfarande hitta min maxpuls i spinningen, lite svårt att ställa in när man inte gjort något maxpulstest och att jag vet sen innan att både min vilo- och maxpuls är hög. Riktigt skönt att svettas! Imorgon väntar ett pass med Funktionell styrka som ska bli intressant.

Skriver inhandlingslistor och ser fram emot en härlig familjehelg!

Här är lillen på sparken i lördags.

tisdag 8 mars 2011

Drömmer mig bort

Har just börjat titta på en Bröllopsvideo jag har fått låna. Oj vilka känslor som väller fram, längtar till den stora dagen som imorgon endast är fyra månader bort. Ringen är på gång, ska bli spännande att få se den lajv.

Sonen ska alldeles strax få sova men kan än en gång konstatera att han är rätt snäll vår son. När jag hade hämtat honom på förskolan drog vi till Nodo för middagsdejt med några gamla klasskompisar och Melker fick hänga med på ett hörn. Ville gärna smaka på såsen jag åt (smarrig Champinjonsoppa) och såg annars mest på film under tiden vi andra åt och surrade. Riktigt trevligt var det att sitta och surra, alldeles för sällan som man ses och uppdaterar varandra. Kära gamla vänner.

Har även börjat spana på inspiration till brudbuketten som min fina vän Caroline ska göra åt mig vilket känns helt fantastiskt!
Å herre jösses...de sa just sina löften till varandra och sen sa prästen "ni är nu man och hustru"....en tår trillade nedför kinden...

måndag 7 mars 2011

Blickar tillbaka några dagar...

Helgen var riktigt härlig. Tid både hos Melkers mor- och farföräldrar har vi fått eftersom vi övernattat hos dem när sambon Vasaloppat.
Eftersom mitt fotosug varit riktigt dåligt på sistonde så fick lillkameran följa med i helgen för att dokumentera att vi faktiskt lever. Helgen i omvänd ordning...
Kusinerna åker pulka på stugan.
Melker blir skjutsad av storkusinen
Fårön Runt på lördagen.

Försökte här fota den vackra isen utan att lyckas. Dubbar var nödvändigt för att inte halka omkring. Lillen ville prova på längdskidor men när han väl stod på dem kände han att det var så halkigt att han ville kliva av igen. Bättre lycka nästa gång.
Sparka ville han däremot och fort gick det:)
Nu ska jag strax iväg för att inkassera presentkortet på Step In där jag nu ska träna i en månad. Spinning idag och på onsdag till att börja med. Härligt!

söndag 6 mars 2011

Ja ni ser ju själva...


...jag är i paradiset

Heja Anders och Peder!


Jag och mamma ligger under täcket och följer Vasaloppet på TV. Sambon och Peder åker idag så vi följer deras framfart. 12303 och 12304 har de.

lördag 5 mars 2011

Fårön Runt

Har idag gått en riktigt härlig promenad med Camilla och Leia på den spegelblanka isen tillsammans med 600 andra motionärer. Solen strålade och vi njöt efteråt av några grillade korvar och varm saft. Att jag sedan vann på dragningen av startnumret var ju inte fy skam. En månads träning på Step In samt en Hälsoplan, vad det nu innebär. Den månaden ska jag påbörja alldeles snart. Hoppas det finns någon som vill följa med på lite träning under Mars månad??


Melker kör Bobbycar, äter korv och köper en ny pyjamas för 10 öre. Snart är det Melodifestival igen och Pernilla Andersson ska uppträda, det ser jag fram emot.

Hittade just dessa bilder tagna på stugan där vigsel och bröllopsfest ska äga rum i sommar. Att vi får sånt här väder kan man ju bara hoppas...