onsdag 9 januari 2013

Djungel


Det här med barnvagnar är en jäkla djungel! En djungel som jag inte gillar. Vissa är intresserade, gillar att titta på, prova och köpa en massa barnvagnar, men inte jag. Ska köpa en på blocket men det är så svårt! Någon som har provat någon av dessa modeller och har något bra eller dåligt att säga om dem? Alla har sittdel som kan vändas mot en, vilket är en av de kriterier jag har. Ska vara lättkörd t.ex. inne i stan men även fungera för promenader. Några andra förslag på vagn som jag missat?Teutonia s3
Quinny freestyle
 
Brio go
 

Bugaboo cameleon - finns vinterhjul tillCrescent trike
;


6 kommentarer:

 1. Brio Go eller Teutonia =)

  SvaraRadera
 2. Bugaboon är fantastisk! Superbra med vinterhjul i snön, vintehjulen funkar också bra på stigar (elljusspår) typ grisberget. Liggdelen är också längre än på de flesta andra vagnarna samma kategori. Lycka till i djungeln :) / Mia

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde ju en marknadsundersökning under 6 månader och konstaterade att vagnen beror på vilka kriterier man har. Mina kriterierna var att sittdelen ska vara vändbar och vagnen ska gå att springa med samt att liggdelen inte får vara för kort (vet ju inte om man får ett långt barn med mina gener :) - eller helges :))och som du vet så föll då lotten på Quinny Freestyle. Googlade hur mycket som helst och hittade för och nackdelar med alla.

  T3:an är perfekt förutom att den har punkteringsfria däck som behöver bytas ganska ofta (känner flera som har den vagnen och det är alltid däcken som går sönder). Sedan så säger många att den blir vinglig när man byter från liggdel till sittdel. Liggdelen är också ganska kort.

  Att ha små däck fram är helt värdelöst, speciellt i ditt klimat :)Men som ovan skrivits så kan du ju köpa till vinterdäck (men Bugaboo är inte en billig vagn och inte heller reservdelar som ska köpas till den). De jag känner som har den (vilket är flera) är relativt nöjd, men inte helt nöjda med den pga. de fått byta däck flera gånger och pga. den är så låg (liggdelen känns långt nere, men det kan ju vara en fördel också :)). För min del funkar inte en fyrhjuling så bra pga. jag ska kunna löpa med den, men har man inte det kritierierna så tror jag både Bugaboon och Brion är bra med vinterdäck.

  Som du vet så blev det Quinnyn för min del och jag kände ingen som hade den (trodde jag - hade en jobbkompis som jag i efterhand fick veta var supernöjd med den). Jag gjorde en rejäl undersökning på nätet och utifrån det jag kunde läsa verkade det som de flesta var väldigt nöjd med vagnen. Nackdelen för stockholmarna är att den är några centimetrar bredare (62 cm som bredast) än Teutonian, vilket skapar problem i alla små lägenhetshissar som finns i denna stad - men det gör den även stabilare (och däcken har snabbkoppling, så jag klarar det fint).

  Utifrån mina kriterier så är Quinnyn klockren, vid kaosovädret som var här före julen så funkade den bra över snövallarna som byggdes upp, känns stadig och stabil fast det är tre däck (fick hjälpa alla andra som höll på att välta sina barnvagnar under "kaosdagarna").
  Liggdelen är lång i den, kommer inte ihåg exakt cm, men vet att de tillhör de längre. Nu har jag även provat löpa med den, funkar fin fint. Den är 1,5 kg tyngre än teutonian men luftdäcken istället för punkteringsfria däcken gör ändå att den rullar lättare, plus att alla tre däcken är stora.

  Den sista crescenten vet jag inget om, den är väl ganska ny? eller? har en bekant som köpt den, men bebisen kommer i slutet av januari, så vet inget än.

  Oj, vilket inlägg jag gjort, mitt första, du förstår varför jag inte kan kommentera så ofta, det blir sååååå långt då :).

  Hoppas du hittar det som passar för er!
  Kram
  //Sofia

  SvaraRadera
 4. Å tack för din kommentar, ska sätta mig ner nu framöver och söka vad som passar för mig (oss)! Stor kram

  SvaraRadera
 5. Haha Sofia, det var en hel uppsats, studie, undersökning. Skönt att du har tid med sånt nu! ;)
  Jennie, en vagn att löpa i känns ju som ngt för dig! :)

  SvaraRadera