torsdag 18 juli 2013

Baksida kropp och bål

När jag lägger upp egna träningspass att köra här hemma brukar jag göra det efter vilken del av kroppen jag vill träna, vilka (om några) redskap jag vill använda och hur jag vill utföra det, tabata/längre intervaller/antal repetitioner osv. Finns säkert en massa fiffiga "regler" att förhålla sig till, men jag kör på känsla och vill att det ska kännas roligt.

Oftast lägger jag upp ett nytt pass utan att ens titta i den hög med papper jag håller på att bygga upp. Blir lätt less ett pass om jag kör det fler gånger (kanske lite konstigt i och med att jag spelade fotboll och nästan uteslutande tränade det i över 20 år utan att bli less). Detta pass som kommer här fokuserade jag på baksidan av kroppen och bålen lite extra. Svetten lackade efteråt.

Redskap: TRX, pilatesboll, pall, kettlebell eller hantel

10 st av varje övning (10 per sida vid ensidiga övningar). 3 varv

1. Höftlyft med ett ben - huvud på pilatesboll (det andra benet utsträckt)

2. Låg rodd - TRX

3. Draken - Kettlebell

4. Hög rodd - TRX

5. Hamstring curl på boll

6. Enarmsrodd - TRX

7. Utfall - ett ben på låda, gör utfall bakåt med det andra, på vägen upp, lyft upp knät innan du upprepar övningen. En sida i taget.

8. Knäböjshopp

Bål - jag körde de fyra övningarna i en tabataintervall - dvs. varje övning två gånger. (Doppa knäna, saxa, dra in knäna, planka). Öka tiden ifall du orkar!

Foam roller  (ligg med den längs efter ryggraden el på golv ifall man inte har en sån)
2 varv, 20 per sida varje varv
Doppa hälen
Död insekt

Happy training!

1 kommentar: