tisdag 30 juni 2009

Inte på topp just nu

Lillen är inte på topp. Påbörjade penicillinkuren idag så vi hoppas att han nu ska krya på sig snabbt. Ipren, alvedon och penicillin slår ut magen ganska snabbt när man inte vill äta så mycket mat. Ikväll svällde det runt hans ögon och det verkade klia väldigt mycket. Hoppas inte att det beror på hundallergi (de som var här just då har hund och han reagerade likadant när vi hälsade på dem för två månader sen), för i så fall är han väldigt känslig. Feber även idag, hoppas den börjar gå ner snart utan hjälp av en massa piller.

På morgonen fick vi besök av min mamma som tog hand om Melker och hjälpte mig att måla om utemöblerna. Så fint det kommer att bli, ni ska få se före- och efterbilder när allt är klart. Pappa tog sedan med sig Melker till stugan så jag fick åka till Jysk ensam för att handla mörkläggningsgardiner tills nästa helg när mina vänner från Skåne/Småland dyker upp.

Hann sedan sitta och sola på en stol i vattnet medan guldklimpen sov, häärligt! Varm, kort men rätt så snabb joggingtur i skogen. Sett Allsång i inglasningen och nu slappar vi bara...

måndag 29 juni 2009

Kåvepenin smakar skit


Hög feber för lillen idag. For till akuten ikväll där de för andra gången konstaterade öroninflammation och skrev ut Kåvepenin, dock med fruktsmak denna gång. Bara han får smaka på det så kräks han upp allt han fått i sig under dagen... Imorgon får vi hämta ett nytt penicillin. Usch så ledsen jag blir. Ettårskontroll på onsdag, hoppas att han inte hinner gå ner tills dess. Nu ska jag för en gångs skull lägga mig tidigt och läsa denna fantastiska bok...

söndag 28 juni 2009

...

Gårdagen bjöd på rolig fotboll och trevlig fest hos fina vännerna i deras nya hus. Kubbspel, smörgåstårta, kortspel, rabattrensning och rödvin på nya tapeterna var några av milstolparna under kvällen. Sov på båten tillsammans med våra vänner från byn eftersom vi fått barnvakt till barnen.

Åkte ut en sväng med båten idag där vi ankrade i Fårösundet för sol och bad medan Melker sov så gott i båten. En sväng på kyrkmarknaden resluterade i att vi köpte tunnbröd, jägarsaft, korvar och salami, vaxduk, disktrasehållare och godis. Dagens middag blev därför tunnbrödsbruta med vildhallonsylt och en korv'snärt' till det vilket var alla tiders.

En trettiominuters joggingtur ikväll var härligt men otroligt varmt. Imorgon tror jag vi ska till Sandön och bada om vädret håller i sig.

God natt


Detta är vad som möter oss på väg till båten. Helt fantastiskt vackert!

lördag 27 juni 2009

Första blodviten


Under ett obevakat ögonblick tog Melker tillfället i akt att smita ut med gåstolen...aj aj aj. Nedför brons två trappsteg, huvudet, främst munnen fick ta smällen. Han är en hårding som mår bra nu...

fredag 26 juni 2009

Jag älskar denna helg!


Har avverkat två av dagens fyra matcher, en vinst o en förlust för tjejerna. Gått en sväng på stan o en på kyrkmarknaden. Njuter av att se så mycket folk i rörelse överallt. Att solen strålar o värmen är nära 30 grader är andra saker som gör mig glad. Grillat tror jag det blir ikväll. Första gången på länge som jag missar invigningen... Over and out från noliaområdet

torsdag 25 juni 2009

Kossor, glass och mariekex

Mysig dag där jag och vännen satte barnen bak på cykeln och drog till Svensbyliden. Ett riktigt smultronställe med gott fika och trevlig miljö för både barn och vuxna. För lite drygt ett år sedan fotade en kurskamrat min gravida mage på Liden och några månader senare döptes lilleman i deras loge, så det känndes lite speciellt när vi idag åter besökte platsen. Ska åka dit senare i sommar och fota ettårsbilder på M, men det vore kul om han kunde stå själv eller gå lite själv också, just nu är han lite feg.
Melker tittar på fåren som E klappar.



Känner på gräset.
Vi cyklade hem efter en liten omväg runt Perudden och väl hemma lastade vi om till barnvagnen som vi tog till ett annat smultronställe, nämligen fina Sandön i Sjulnäs. När de öppnar fiket ska vi dit och luncha någon dag. Melker kände på vattnet och hade nog gärna badat mer om han fått. Skön badtemperatur även för vuxna fötter!
Nu väntar en helhelg med fotboll så det står härliga till. Melkers två äldsta kusiner spelar och vi är trogna supporters som ska dit och heja. Jag fullkomligt älskar när staden fylls av fotbollsspelande barn och ungdomar (förutom när det tar 15 minuter att köra genom stan, då man är van något annat).
Ikväll somnade jag när jag nattade lilleman och vaknade igen 22.30 när A kom in från altanbygget. Pigg nu? Ja då!



onsdag 24 juni 2009

Premiärdopp i havet

Premiärbadat med brorsdotter i havet. Kallt till en början, men det tog sig faktiskt. Sol och vila på det medan Melker sov på eftermiddagen. Våfflorna blev också goda om någon tvivlade...

Vi tappade upp ett bad för Melker och hans två kusiner som var med. Dock gjorde han något som ingen annan uppskattade särskilt mycket. Han bajsade i vattnet...andra gången denna vecka, inte särskilt trevligt!

Mysigt fika på Nodo ikväll. Nu borde jag sova...

Livet flyter på...

Snart dags för en hel helg med rolig fotboll!

Just gått en timmas skön promenad i solen. Nu väntar snaggning hos duktiga Frida innan våffellunch med trevligt sällskap och lite solning på det. Ikväll blir det fika på Nodo med mina kusiner medan Melker är med sin mormor och morfar. Livet är snällt mot mig just nu!

Jag har nu gjort andra natten med vattenavvänjning för Melker. Han brukar vakna stup i kvarten och vilja dricka vatten, så nu har jag tagit tag i saken och det har gått över förväntan. Endast på morgonen när han vaknar kl 6 får han vatten, eftersom han då somnar om till 07.30...sköönt!

Nu, ut i solen vänner!

tisdag 23 juni 2009

måndag 22 juni 2009

Bada bör man...


Solen skiner på oss. Melker har sovit ute i vagnen medan jag solat o läst, härliga tider. Nu bad på stugan innan kalas ikväll. Tror jag ska hinna med lite jogg innan dess oxå...

söndag 21 juni 2009

Mysiga mysiga midsommar

Helgen har varit väldigt lyckad. Vi har sovit i båten i stan nedanför vännernas hus vid Fårösundet. Glidit runt med båten och myst. Melker trivs toppen på båten, är så nyfiken på allt runtomkring så just nu är det skönt att han inte går själv.
Bilbevis från helgens tillställningar...
Mor och son redo för en mysig helg.
Madde och Frida på Hällskär där vi åt mumsig lunch.
Melker med farbror D.



Kvällssolen på Svinöra där vi hälsade på som snabbast.Morgonmys med vännen
Morgonblöjan...
Grillfest på Lars-Samuels



fredag 19 juni 2009

Glad midsommar



torsdag 18 juni 2009

Endorfinerna sprutar ur öronen på mig!

Är så glad över det beslut som jag tog för 50 minuter sedan. Jag bestämde mig för en sen joggingtur, kände att jag var laddad för det. Vill hålla i min trend med tre joggingturer per vecka, så jag hoppade i kläderna, böt batteri på min lilla radio och satte på mig 80-talshörselkåporna . 25 minuters svettig jogging med varierande tempo. Växelvis lunk och lite snabbare joggning, nu är jag redo för en mysig helg på båten. Hoppas att lilleman mår lika bra som vi andra på vattnet. Sist han sov i den var han ju bara en liten skit.

Glad midsommar kära vänner, vi ses på andra sidan helgen om jag inte får för mig att mobilblogga...

Kalla mig Kapten Melker



Tack och lov för hederliga människor!

Mr Klant-o-bert himself!

När vi svängde in på Kvantums parkering imorse sa min käre sambo:
-Jag undrar var min börs är, undra om jag la den på biltaket när jag satte in Melker i bilen?
-Är du för f*n inte klok, man lägger väl aldrig nåt på biltaket, det är ju som gjort för att glömmas? säger jag då...

Just denna dag hade han även rätt mycket pengar i börsen eftersom stället där vi köper virke till inglasningen, inte tar kort. Han kom dock fram till att han nog lämnat börsen hemma, så vi funderade inte mer på det utan gick in och handlade.

Väl framme vid kassorna ringer det en för mig helt okänd person, Britta Dahlén. Hon hade kört förbi något på vägen, körde tillbaka och hämtade upp det som visade sig vara As börs. Han hade ingen mobil med sig, så hon luskade tag på mitt nr och ringde mig istället för att lämna in den på polisstationen. Så otroligt snäll. Alla pengar fanns också kvar, så det var ju väääldigt skönt.

Två trisslotter fick hon för besväret. Så här i efterhand hade man ju kunnat ge henne tio trisslotter, men vi får hoppas att hon kommer på TV snart och skrapar månadstriss eller nåt. Hon får då en extra stjärna i himlen!

onsdag 17 juni 2009

Kvällsfix



Svärmor kom hit ikväll och busade med Melker så att vi andra kunde fixa här hemma. A jobbade med båten, sista rycket eftersom den ska i vattnet imorgon och jag planterade blommor. Vissa arrangemang ser lite taniga ut än så länge, men med lite sol så ska det nog ordna sig. M sövde sonen så jag kunde fortsätta med detta eviga plockande och städande. Dammtorkade, dammsög och skurade golvet, så jäkla skönt att ha det gjort, det är inte ofta jag skurar ska ni veta, fy så trist.

Mammaträff här hemma idag med bvc-mammorna vilket var riktigt mysigt. Synd att Melker ofta är så trött just den tiden bara. Gick en prommis så att M fick sova och att jag fick lite motion.

Det är så kul att se Melkers reaktion när A kommer hem från jobbet. Idag blev han helt tokig, bara skrek och var så glad, gullisen våran. Här en bild från när han äter blodpudding helt själv...

tisdag 16 juni 2009

Lugn dag

Sprungit 5 km
Mammaträff med fina vänner
Lugn kväll med Melkermys

Ja, så mycket mer än så var det inte idag...

måndag 15 juni 2009

Dagens pantomimare


Alex hade maskeradkalas ikväll o klädde själv ut sig till pantomimartist. En mycket söt sådan. Hon, jag o Melker har haft en väldigt mysig dag tillsammans.

Morgonstund har guld i mun


Lillen är på toppenhumör och klockan är inte ens sju... Solen skiner så nu hoppas vi på en härlig dag. Kram vänner

söndag 14 juni 2009

Fiskecampen

En otroligt mysig helg går mot sitt slut. God mat, trevligt sällskap, lekar och några vinglas senare är det rätt skönt att få duscha, tvätta och städa här hemma.















fredag 12 juni 2009

Den blomstertid & ett Hallelujahmoment!

Coola Alex i sjömansklänning och med sin Kittyfrilla!





Min brors mellantjej gick ut trean idag så detta firades med examen utomhus på Klubbgärdsskolan. En kille framförde Hallelujah och det var magiskt. Måste jag säga att jag grät...?!

Jag o Melker har sen strosat på stan i några timmar. Ätit lunch med hans fina fadder och sett hur studenter på skrindor åkt runt i stan och trott att den "jobbigaste" delen av deras liv är över...:). Charmigt säger jag bara!

Nu väntar en helg med fiske, kortspel och mys. Hörs i slutet av helgen!