lördag 20 mars 2010

Min egna Random Light

Nu hänger den där, min egna kopia av Random Light som kostade betydligt mindre än orginalet. Med hjälp av 400 meter platt papperssnöre, 4 liter tapetklister, lampanordning och mina föräldrar så blev den klar.
Har tagit hjälp av beskrivningar från denna och denna blogg och sedan gjort på det sätt som vi trott funkat bäst.Några tips kan jag komma med till den som vill försöka själv:
 • Ta hjälp av en till person vid lindningen av lampan, det är lite trixigt och kladdigt. Lindandet tog nog ca 1,5-2 timmar inkl. blötandet av snöret.
 • För att blöta snöret så drog jag det igenom en skål med tapetklister (klistret blir genomskinligt när det torkar medan lim blir vitt) för att få det jämnt fördelat och skickade vidare till mamsen som lindade det runt pilatesbollen de första 200 metrarna. Resten hjälptes vi åt, jag förblötte en hög med snöre som vi sedan lindade runt bollen. På detta sätt blev det inga klisterrester som jag läst att en del andra fått.
 • Jag har använt 400 meter vitt platt papperssnöre från Panduro. Skulle nog kunna räcka med ca 300 meter också, men det beror ju på hur pass tätt lindad lampa man vill ha.
 • Lampan stod sedan och torkade i en vecka i en skål med samma form som bollen (torka 3 dagar i alla fall så den håller ordentligt) innan jag provade att släppa ut luften ur bollen. Mamma snurrade på bollen varje dag så att även delen som låg ner i skålen skulle torka. Lossade bollen från kanterna och lirkade ut den vilket gick lättare än jag trott.
 • Pilatesbollen sköljde jag sedan av i varmt vatten så var den som ny igen. Bara att träna på med andra ord:)! Bilder från tillverkningen finns hos mina föräldrar så de kanske kommer här framöver. Kul var det i alla fall, ska försöka göra en lite mindre i svart, bara jag kommer på vart den ska vara...eller vänta, det kom jag just på. Bara att börja om då...

5 kommentarer:

 1. åhh vad snygg den blev och ännu snyggare i verkligeheten!! puss

  SvaraRadera
 2. Blev verkligen supersnygg. Du är en riktig pysslare minsann. Tänk om man hade en liten gnutta av den pysselgenen

  SvaraRadera
 3. Wow! Superfin och vilket jobba det verkade vara! Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Tack! Ja, jag gillar den verkligen men tycker nog att det gick smidigare än jag hade tänkt!

  SvaraRadera