måndag 22 mars 2010

Vardagsprat- och mat

Dagens lunch bestod av våfflor, grädde och sylt ute på vår inglasade altan där jag, Melker, min mamma, Sara o E smaskade på och njöt av vårvintern. Konstaterade att det är fantastiskt härligt ute nu. I och för sig så blåste det lite utomhus, men när vi bara öppnade dörrarna ut mot ängen så strålade solen och värmen in medan blåsten höll sig borta. Underbart.
Därefter tog vi en liten promenad till förskolan och hejade på alla barn som åkte. De var hur duktiga som helst och belönades efteråt med en medalj i form av en stor skumnapp och varmkorv. Mysigt för de små!

Har just spenderat 40 minuter med att söva vår övertrötta son. Trodde att det skulle gå fort ikväll, men icket. Han showade med hela sitt register. Drack vatten som en tok (som vanligt då), gjorde high five, försökte boxas med mig, pratade högt och gjorde allt i sin makt för att inte somna. Till slut somnade han, men höll fortfarande igång kroppen vilket såg väldigt roligt ut.

Tycker snart det borde vara dags för en period där han sover bra, för en sån har nog knappt funnits sen han föddes. För tillfället verkar det som om han drömmer mycket på nätterna, vaknar och är orolig och ibland otröstlig. Så nu hoppas vi att det snart vänder.

Har för övrigt åter ingen inspiration till mat. Har gjort köttfärsbiffar till imorgon, men det var nog dit den enda inspirationen gick. Tomt i frysen på matlådor, så nu måste man ta tag i det vare sig man vill eller inte...

3 kommentarer:

  1. Jag hade själv idétorka på matfronten för ett tag sen o fick då tips på en laxrätt som jag numera älskar (har hunnit äta den 2-3 ggr inom loppet av 2 veckor)!
    Recept:
    4 st laxfiléer
    2 creme fraiche
    2 st lime
    en skvätt honung
    1 grönsaksbuljong
    salt och peppar

    Du kokar upp creme fraiche, river sedan ner skal från bägge limen och pressar sedan ner saften och låter det koka upp. Tillsätt sedan honung, buljongen och kryddorna och när det puttrat ihop lägger du i laxen (som förslagsvis skärs i kuber om 1 x 1 cm) och låter allt puttra ihop ett par minuter.
    Servera med potatis, pasta, blomkålsmos - vad som än faller fröken i smaken!

    Vet inte om ni är så förtjusta i lax, men jag kan verkligen varmt rekommendera denna rätt! Huur gud som helst! :)

    stor kram till er!

    SvaraRadera
  2. Mums, det låter ju toppen, det ska jag absolut testa! kraam

    SvaraRadera
  3. Tack så mkt för den smaskiga lunchen och framförallt för att du har framme kameran. Så roligt med lite bilder, när man själv har en förmåga att glömma. Kram Kram

    SvaraRadera