fredag 24 april 2009

Sjötomt och byggnadsplaner



Nu har svanarna börjat anlända till den gigantiska och tillfälliga sjö som blir nere på åkern bakom oss när snön smälter, så just nu har vi sjötomt!

Melker har idag gått säkert 15 gånger fram och tillbaka här i huset med lära-gå-vagnen, blir duktigare för varje steg han tar! Fast än han ibland ramlar, så är det inga sura miner utan han vill tillbaka och gå mer, mer, mer! Kul för honom att ta sig fram, eftersom han verkar vara en icke-krypare.

Mor och son hade en slö och lugn förmiddag som slutade med att vi båda somnade panna mot panna i sängen en timme medan pappan i huset gjorde stan för att skaffa ett pass tills vi åker (var ju verkligen dax!). Sedan var vi båda pigga och alerta, så vi tre tog en dryg timmes cykeltur runt Lillpite, vilket var riktigt skönt och svettigt. Extra tungt eftersom jag hade lite luft i däcken och något som kändes som stora blåmärken på baken (från gårdagens lilla cykeltur). Hade liksom glömt av att jag hade sittbensknölar tills igår!

På eftermiddagen drog vi till Älvsbyn med lillens farmor och farfar för att hälsa på AJs farmor. Hon fick idag sitt livs första mobiltelefon, så vi hade först en liten lektion med henne och sen ett litet prov för att se om det fastnade. Blir spännande att höra om hon kommer att använda den nåt!

När vi kom hem igen gick vi på baksidan av huset och kollade/planerade hur vi ska bygga altan/inglasning som eventuellt blir i sommar. Beror förmodligen på ork, pengar, tid, ja ni vet...Blir nog att byta plats på ett fönster och en altandörr som redan finns och sedan bygga inglasning direkt utanför det ena köksfönstret samt eventuellt utanför sovrumsfönstret. Trädäcket ska sedan fortsätta förbi det andra köksfönstret samt utanför vårt lilla allrum. Tror att det kommer att bli toppenfint och mysigt! Håller tummar för att det blir av i år!

Hoppas, hoppas, hoppas att lillen sover bra i natt. Han somnade sent ikväll och har ändå hunnit vakna två gånger sen dess, så det bådar inte gott. Förstår verkligen inte varför han inte sover...!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar