onsdag 29 april 2009

Längtar till båtlivet






Har börjat längta till båtlivet, hoppas att Melker gillar att åka båt med oss!
Idag var vi till Barnmottagningen för att kolla upp varför lillen inte går upp i vikt. Blev vänligt bemött och de tog flera blodprov till olika tester för att kolla vad det kan vara. Överläkaren som vi pratade med sa att det kunde bero på hans öroninflammation och magsjuka som han haft under vintern. Under de senaste två veckorna har han gått upp 200 gram, vilket är betydligt mer än innan, så vi håller tummarna på att han lägger på sig. Vi ska fortsätta ge honom mat som innan samt tillsätta extra fett i maten...
Har varit ut på en skön cykeltur i Långnäs ikväll, mycket mysigt.

tisdag 28 april 2009

Dagen i korthet

Dagen har varit en bra en. Promenad, mammalunch på stan, god middag, besök hos fin vän på kvällskvisten och efter det en kortare, skön joggingrunda. Sov gott önskar jag med en bild från förra sommaren på Melkers tre tjejkusiner!

måndag 27 april 2009

Höstkänslor och biobesök

När jag för en timma sedan körde hem från kvällens biobesök, kändes det som om det var höst. Fyra grader, regn och mörker, hujedamej så hemskt. Det är tur att man vet att sommaren är på intågande.

Jag och två av mina tjejkompisar slog till sist slag i saken och såg Män som hatar kvinnor, en helt fantastisk film där det även kändes som att alla svenska skådespelare var med. Hemska scener blandades med småroliga sådana och jag är från och med nu beundrarinna av Noomi Rapace, vilken skådis!

Roligt babysim idag där lillens mormor och morfar följde med och tittade på vår duktige son. Min pappa filmade, men än så länge är filmen lite lång, lägger ut en snutt om/när jag kan klippa ner den.

Nu på morgonen var lillen inte så nöjd när jag skulle upp på övervåningen och hämta den tunna åkpåsen, så han fick därför hänga med mig upp. På väg ner igen, halkade jag och kanade ner de sista 5-6 trappstegen. Slog mig i rygg och huvud och tappade andan, men lillen klarade sig utan skador. Det är ju helt fantastiskt hur man lyckas skydda de små utav ren reflex. Han började gråta lite, men det gick över väldigt fort. Satt på golvet nedanför trappen och undersökte honom samtidigt som jag försökte få tillbaka andan...

Hittade dessa bilder i pappas dator, håll tillgodo!
Liten kille hos sin mamma i somras...

Liten tjockis fyra månader gammal...

söndag 26 april 2009

Mysig helg

Vi har haft en ganska lugn och mysig helg tillsammans. Efter mitt besök på loppisen, tog jag Melker i barnvagnen och gick ut på en långprommis på nästan två timmar runt i Långnäs. Solen värmde och det var riktigt skönt och mysigt. Att lillen vaknade efter halva rundan var faktiskt lite mysigt, vi pratade och sjöng (läs: jag).

På kvällen var vi på grillpartaj hos fina vänner i byn, så vi cyklade dit på eftermiddagen och hann njuta av solen från deras altan innan middagen som var helt fantastiskt god. Flera olika köttsorter, indiansallad, klyftpotatis och en massa annat smaskens. Vi tjejer slog killarna i bowling på deras Wii och vi cyklade hem halv två. Lilleman sov igår hos farmor och farfar och hade faktiskt sovit hyfsat på natten vilket känns bra i mamma- och pappahjärtat.

Jag väcktes av telefonen idag kl 11.15...hade lite sömn att ta igen om man säger så. Sålde sedan mitt motorcykelställ, så de pengarna går direkt in på NY-kontot, som vi kämpar med att fylla på. Annars har dagen erbjudit våfflor som svärfar gjorde ute på öppen eld, hårt träningspass och Melkermys.

Det känns även som att veckan som kommer blir bra. Biobesök, promenader, babysim och valborgsfirande är bara några av sakerna...

Avslutar med några bilder som går under "Tungan rätt i mun".

Loppisfynd

Igår gick startskottet för året stora Lions-loppis och jag och Carro var där innan dörrarna öppnades. Detta var mina fynd:
Hokus Pokus i brun plast. Var först lite skeptisk eftersom dynan är lite trasig, men då jag fick höra priset (30 kr), var saken klar, den ville jag ha!
Karott, (Norway) som var mycket fin tyckte jag!

Den största ljusstaken (Ittala) införskaffades oxå.

Och Melker fick en telefon eftersom hans mamma blev lite nostalgisk...

lördag 25 april 2009

Nya favoriten


Lillen får gå sig trött nu, så kanske han sover hela promenaden som jag tänkte ta runt långnäs nu...

fredag 24 april 2009

Sjötomt och byggnadsplaner



Nu har svanarna börjat anlända till den gigantiska och tillfälliga sjö som blir nere på åkern bakom oss när snön smälter, så just nu har vi sjötomt!

Melker har idag gått säkert 15 gånger fram och tillbaka här i huset med lära-gå-vagnen, blir duktigare för varje steg han tar! Fast än han ibland ramlar, så är det inga sura miner utan han vill tillbaka och gå mer, mer, mer! Kul för honom att ta sig fram, eftersom han verkar vara en icke-krypare.

Mor och son hade en slö och lugn förmiddag som slutade med att vi båda somnade panna mot panna i sängen en timme medan pappan i huset gjorde stan för att skaffa ett pass tills vi åker (var ju verkligen dax!). Sedan var vi båda pigga och alerta, så vi tre tog en dryg timmes cykeltur runt Lillpite, vilket var riktigt skönt och svettigt. Extra tungt eftersom jag hade lite luft i däcken och något som kändes som stora blåmärken på baken (från gårdagens lilla cykeltur). Hade liksom glömt av att jag hade sittbensknölar tills igår!

På eftermiddagen drog vi till Älvsbyn med lillens farmor och farfar för att hälsa på AJs farmor. Hon fick idag sitt livs första mobiltelefon, så vi hade först en liten lektion med henne och sen ett litet prov för att se om det fastnade. Blir spännande att höra om hon kommer att använda den nåt!

När vi kom hem igen gick vi på baksidan av huset och kollade/planerade hur vi ska bygga altan/inglasning som eventuellt blir i sommar. Beror förmodligen på ork, pengar, tid, ja ni vet...Blir nog att byta plats på ett fönster och en altandörr som redan finns och sedan bygga inglasning direkt utanför det ena köksfönstret samt eventuellt utanför sovrumsfönstret. Trädäcket ska sedan fortsätta förbi det andra köksfönstret samt utanför vårt lilla allrum. Tror att det kommer att bli toppenfint och mysigt! Håller tummar för att det blir av i år!

Hoppas, hoppas, hoppas att lillen sover bra i natt. Han somnade sent ikväll och har ändå hunnit vakna två gånger sen dess, så det bådar inte gott. Förstår verkligen inte varför han inte sover...!!!

God morgon


Här kommer en morgonhälsning från en grabb som gjorde morgon kl sex. Han sover riktigt dåligt på nätterna så i natt var det Anders tur att ta hand om honom. Nu ska vi morgonmysa. Puss o kram från oss

torsdag 23 april 2009

Nej, tacka vet ja kärringcykel och cykelkorg!

Cykel från www.teamsportia.se

Då har lillen gjort sitt livs första cykeltur. Provade i eftermiddags på gården för att se så han satt bra och han verkade trivas som fisken i vattnet när han satt och tittade ut på ena sidan för att se var han egentligen hamnat. Ikväll var pappan i familjen iväg en sväng, så jag o Melker for ut på en cykeltur till hans fina fadder och mitt fina fadderbarn (säger man verkligen så?) här i byn, eller i grannbyn om man ska vara noga.

Inte ett pip från lillen, som satt så snällt i cykelsadeln. Däremot hade A monterat sadeln på sin egen cykel, en moutainbike med världens minsta och obehagliga sadel, så ont i rumpan kom som ett brev på posten! Han ska snabbt få montera över den på min cykel! Önskar dock att jag hade en fin kärringcykel med cykelkorg, det får minsann stå högst upp på listan nästa år när man fyller jämnt!

Jag har idag konstaterat att jag är lycklig! Fint väder, välstädat hem (tack mor för barnvakten), eftermiddagsprommis med fina familjen, god kyckling som vi grillade till middag och sen premiärcykeltur på det...aaah, nu känner jag att sommaren kommer att bli en bra en! Alla små problem som man ibland tycker att man har, känns som små och futtiga när man hör och läser om alla som är eller har sjuka personer i sin närhet....

onsdag 22 april 2009

Framsteg


Igår när lillens farmor var här, tränade de på att gå med gåvagnen och då kunde vi konstatera att han kan gå själv med den, lite stappligt men ändå bra. Tidigare var det bara några få steg men nu går han hur långt som helst! Steg upp strax efter sex. Snart blir det prommis, ska bli så skönt, det är sedan tio grader ute. Hoppas på en härlig dag...

tisdag 21 april 2009

Välkomna in i vår hall!

Så kommer här mitt första hemma-hos-mig-inlägg! Huset köpte vi 2006 av en tant som de senaste 16 åren hade bott här ensam och det var hon och hennes make som byggde huset 1976. Alla ytor var i bra skick, men trots att jag gillar retro så funkade det inte riktigt som det var...

Slänger in några bilder från hur det såg ut när vi köpte huset. Eftersom det har gått 2,5 år sedan vi renoverade, börjar man ju bli lite less vissa tapeter och möbler, men det är väl så det är:)!






Panik!

Typiskt, när man väl har skaffat hit barnvakt för att själv få undan sådant som man bara skjutit framför sig, då slutar internet att fungera!!! Men nu så, efter att jag ringt AJs kompis som lotsat mig igenom datorns värld, så sitter jag nu här och kan påbörja det jag skulle gjort för 1,5 timme sedan.

Dagen har varit mysig med förmiddagspromenad i stan, mammalunch på Pitsund hos Anna och Ronja, handling på Kvantum, middagsfix och matlådestrix och nu slutligen lite egentid här på övervåningen. På listan stod följande:
  • Rensa och bränna ner foton från datorn, samt sortera upp vilka som ska framkallas = check!
  • Sätta ut mitt motorcykelställ på Blocket
  • Deklarera
  • Sätta in kort i album
  • Blogga...= snart check

Som ni ser så har jag några punkter kvar. Lillen har varit jättetrött och grinig nu senaste timman, hans farmor försöker just nu att söva honom, låter som om det går rätt bra. Nu ni, snart kommer ytterligare ett inlägg...men först några foton från helgen


måndag 20 april 2009

Prommisar och babysim


Lillskiten i oktober, lite rundare än nu...

Dagen har varit lugn och skön. Promenad på förmiddagen hemmavid och på eftermiddagen i min gamla hemby innan babysimmet. Ett besök på Reprisen ingick i slingan, men inga fynd idag. Många dyk idag, väldigt roligt att se hur duktiga alla blivit! Hödpunkten idag var nog när Melker simmade runt själv med armringarna!

29 år blir idag en av mina kära vänner. Synd bara att hon bor så j-kla långt bort och att vi inte setts på snart ett år, men i sommar kommer hon hit till oss från Malmö. Grattis min vän!

Idag har jag för övrigt börjat med en lite hälsosammare livsstil, wish me luck! Veckan som kommer innehåller bland annat mammaträff i Pitsund och i Roknäs vilket ska bli mycket trevligt, länge sen sist!

Ska försöka få Melker att sova så mycket som möjligt om dagarna nu, för att se om det påverkar nattsömnen åt något håll, (dock helst positivt) så jag håller tummarna att det ska fungera. Ska ringa till barnmottagningen imorgon och höra om de vet hur länge det kan ta innan vi får en tid där. Skulle vara skönt att få veta om det är något galet eller om det kommer att ordna upp sig...

Smått förvirrat inlägg...nu - spikmatta och Nytt läge!

söndag 19 april 2009

Tillbaka i verkligheten


Efter en superhärlig och bloggfri helg kom vi så åter till civilisationen idag. Fantastiskt väder (hittade lä trots blåst), god mat, trevligt sällskap och snälla barn mitt ute i skogen blev ett lyckat recept på helgen!

Var barnfria fredag till lördag då lillens mormor och morfar kom och hämtade honom och hans kusin för mys hos dem. Det var verkligen skönt, men det var desto mysigare att få igen honom igår. På dagarna turades vi om att bära honom i ryggsäcken så han skulle vara nöjd, vilket funkade mycket bra. Har tagit massor med fina bilder, men eftersom jag sitter vid fel dator nu så får ni se dem senare i veckan.

Nu ligger han o sover, hoppas inte att han är sjuk. När jag nyss kom hem från träningen hade han spytt på hans farfar...men han har ätit gröt efteråt och fått behålla den, så vi hoppas att det bara var något tillfälligt.

Förra veckan var vi på en extra vägning av lillen, eftersom han helt plötsligt slutat gå upp i vikt. Fram till sex månaders ålder låg han över viktkurvan, men då fick han öroninflammation och sedan har han även haft någon sorts magsjuka, vilket de säger kan ligga bakom stagneringen. De vet dock inte om det är anledningen, så när vi var på bvc förra veckan, skrev de ut en remiss till barnmottagningen på las. Bara att vänta och se med andra ord, och hoppas att han börjar gå upp snart.

onsdag 15 april 2009

Snart bär det av igen!

Imorgon drar vi iväg till min mammas barndomshem för att mysa hela helgen lång. Vi blir totalt 21 stycken där (puh!) när både barn och vuxna är inräknade, så det lär bli trångt men härligt. Gå runt i understället, spela lite kort, äta gott och förhoppningsvis kunna sitta ute o sola på dagarna. Vi får väl se om det går att köra någon skoter....
Dagen har spenderats tillsammans med mor, Melker och två av hans kusiner. Promenerade till Strömlida där vi fikade bullar och saft innan vi gick hem igen.

Bilderna tog jag förra året vid den årliga helgen i mammas barndomshem och är från utedasset...). På de väggarna finns det väldigt många autografer, bl.a. har mammas bror Oliver (uttalas som det man äter, inte som t.ex. Oliver Twist) skrivit sin autograf år 1932...

tisdag 14 april 2009

Rutiner

Lillen har just nu rätt bra rutiner vad gäller sömn (på dagen) och mat.

Vaknar runt 06.30 då vi stiger upp och han får gröt till frukost (han är ju vällingvägrare).
Leker och myser fram till ca 09.30-10.00. Han får mellis, banan eller fruktpuré och sover sedan i vagnen 1-1,5 timme, oftast medan jag promenerar. När han vaknar är det lunch i form av en burk med mat. Lek och mys eller vad vi nu hittar på fram tills mellis. Efter det sover han igen 1-1,5 timme från ungefär kl 14. Middag (en burk) runt 16.30 och sedan är det lek och mys igen fram till gröten kl 19.00 och sängdags runt 20.00. Nätterna är en helt annan fråga...han vaknar i tid och otid, men det sägs att det är bara att vänta ut...

Idag har jag, Sara och Anna med barn gått prommis i det fina vädret och sedan var vi ute hos oss och slappade. Drog barnen i pulka/på bob, gjorde klämmackor och stekte bogfläsk till lunch, en mycket mysig mammaträff!

Jag och min mor har just gjort ÖB där jag handlade till helgens aktiviteter i Ersträsk. Engångsartiklar och massa gotta blev det, man vill inte gärna diska där eftersom det inte finns rinnande vatten...:).

Nu ska jag gå och umgås med min son...

måndag 13 april 2009

Påsken i bilder

Lyckades få med mig min lilla kamera på några av helgens tillställningar, så här kommer bildbevisen...
Påskmiddag på stugan med utsik över isen. Lillen provade ett av de många par näbbskor som hans mammas farfar har gjort. Grillfest i Lillpite med gamla bekanta.

Puss på dig! Mina nya örhängen som jag fick i påskpresent av min käraste vän. I Melkers påskägg från samma fining fanns den fina tröja han har på sig!
Han bits mest när han får chansen. *Kli-kli* säger nog tänderna.



Somnade igår kväll hos våra vänner i stan, helt genomsvettig...Vi andra fick en smaskens grillmiddag.

Solen skiner även idag, så snart bär det ut på en prommis.

söndag 12 april 2009

Livet på en pinne


Mys med lilla familjen idag. Åkt skoter, dragit Melker på pulkan, promenad och nu smarrig lunch i strålande sol. Klämmackor med påskskinka och västerbottensost, nytt och gott! Lillen sover sin eftermiddagslur och vi har just konstaterat att han har bra rutiner just nu! Grillfesten igår blev mycket lyckad, trevligt att träffa både nya och gamla bekanta. Avslutade med att spela spel innan jag körde hem 01.30. Melker skötte sig exemplariskt och somnade strax efter åtta. Ikväll väntar middag hos fina vänner. Nu ska jag sola!

lördag 11 april 2009

Spelkväll och påskmys


Långfredagen blev en mycket mysig dag då vi först hälsade på lillens farmor och farfar innan det var påskmiddag hos mormor och morfar på stugan. Det bjöds på ett härligt påskbord där även en av mina favoriter fanns, omelett med champinjonstuvning! Efter det blev det spelkväll med Maxi-Yatzy, Maier och Sequence. Det är verkligen ett trevligt sätt att umgås!

Nu på morgonkvisten fick vi besök av två av A:s kompisar som var ute på promenad, hurtiga grabbar! Vi ska också ta oss ut på en prommis, men det känns som om man inte behöver stressa ut eftersom solen lyser med sin frånvaro...vi har visst aldrig tur med vädret!
Ikväll väntar grillfest i Lillpite, det ser vi fram emot!

torsdag 9 april 2009

Nu drar jag till Blåkulla!





Glad påsk alla vänner! För oss blir det familjemys hela påsken lång. Har redan börjat med en morgonprommis tillsammans och medföljande handling, det ekade tomt här hemma. Ikväll väntar middagsgäster i form av bästa vännen M o hennes blivande man J. Grillat med potatisgratäng och till efterrätt en hemmagjord chokladmousse. Kram kram