onsdag 13 oktober 2010

Egodag

Egodag är just vad jag haft idag. Efter jobbet träffades vi upp på Heta Hyttan där det var dags att inkassera en julklapp, vi skulle nämligen få göra ett eget glas. Oj så roligt det var, lite nervöst också eftersom vi märkte att glas minsann är ett levande material som var lite svårt att hantera om man inte är proffs...

Tittade runt i butiken för att söka efter färg, form och inspiration till den skål eller det drickesglas vi ville göra. Alla valde att göra skålar och vi valde alla olika färg och detaljer vilket var riktigt roligt. Alla blev väldigt personliga om man säger så...


Den brännheta ugnen.
En förväntansfull tjej som var först ut i skapandet.
Hon fick, tillsammans med sin syster det hela att se ganska lätt ut!När det var dags för min tur hade jag lite svårt att snurra på pinnen, vilket man ju var tvungen att göra hela tiden för att inte glaset skulle falla mot marken. På bilden ovan ser ni att öppningen inte direkt var gjord för att stoppa i godis igenom. En godisskål för bantare kan man kanske kalla skapelsen.
Nu så, lite bättre ordning när jag fick hjälp med att snurra pinnen.
Challan fick en rund och fin öppning. Sen knackades skålen bort från pinnen och sattes i en ugn för att svalna tills imorgon när vi får hämta skålarna. Ska bli såå spännande!
Direkt därifrån till pappa för att hämta upp lillen som varit där efter förskolan. Skjutsade hem honom till sambon som kommit hem och så stack jag direkt iväg på vinlotteri hos Marran. Ingen vinst idag, men riktigt gott och sliskigt fika och lite skitsnack senare så landade jag på soffan. Sambon har redan helg medan jag har åtta dagars jobb kvar innan ledigt. Nåväl, helgen lär nog bli trevlig i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Jag måste bara få skriva att jag tycker att ditt liv verkar så härligt roligt. Nu känner jag ju förvisso bara till de delar av ditt liv som du skriver om på bloggen, men jag sitter ofta och ler när jag läser dina inlägg. Du verkar ha så kul helt enkelt!

  SvaraRadera
 2. Men vad roligt!! Vilken grej :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Detta var i särsklass en av dom roligaste/mest spännande kvällarna med er fina. Tack Birgit för det! kram

  SvaraRadera