söndag 17 oktober 2010

Pumpabröd

Under min tid i USA fick man prova diverse mat, vissa riktigt goda grejer men även mindre lyckade. En av de goda matupplevelserna hade jag under Thanksgiving när mamman i min värdfamilj hade gjort ett riktigt gott och saftigt Pumpkin bread.

När en av värdbarnen idag skrev på Facebook att hon gjorde detta bröd så tänkte jag en gång för alla, att NU måste jag ta detta recept. Sagt och gjort, hon skickade över det till mig så nu gäller bara översättning och sedan införskaffning av ingredienser.

Bild från Google

Receptet:

2,5 cups sugar / 6 dl socker
3,5 cups flour / 8,3 dl vetemjöl
1,5 tablespoon baking powder / 1,5 tsk bakpulver
2 tbsp baking soda / 2 tsk bikarbonat
1,5 tbsp salt /1,5 tsk salt
1,5 tbsp all spice /1,5 tsk kryddpeppar (är detta rätt?)
1,5 tbsp nutmeg /1,5 tsk muskot
2 tbsp cinnamon / 2 tsk kanel

1 cup vegetable oil / 2,4 dl olja
4 unbeaten eggs / 4 ägg
1 can pumpkin / 1 burk pumpa

325 degrees in 3 greased bread pans. / 165 grader i 3 smorda brödformar.

Hjälp mig om det är nåt jag gjort galet. Jag vill verkligen att detta bröd blir så gott och saftigt som jag minns det. Nu åt jag i och för sig många konstiga saker där borta också, men detta tror jag smakar bra även nu, 11 år senare.

2 kommentarer:

  1. All spice = jamaican pepper = pimento = kryddpeppar. allt enligt wikipedia. Far

    SvaraRadera
  2. Tillägg: Bör köras ca 45-60 min i vanlig ugn utan varmluft. Smakar lite som mjukpepparkaka och bör njutas med smör på! Är lite mer som en kaka än ett bröd egentligen. Man kan ju prova dra ner lite på sockret om man vill...:)

    Jag hittade ingen pumpapuré på burk som det finns i USA så ikväll när jag och sonen provade på att göra en Halloweenlykta av en pumpa så använde jag det vi skar ut för ögon och mun till brödet.

    Körde det på rivning i matberedaren, tillsatte lite vatten och mixade ihop det och tillsatte det i smeten. Smarrelismarr, prova vet ja!

    SvaraRadera