fredag 31 maj 2013

Dagens middag

bild från svt.se
Dagens middag blir denna förhoppningsvis smarriga och somriga rätt, direkt kapad från svt:s Trädgårdsonsdag. Fiskröken står redo att premiärstartas för säsongen.

onsdag 29 maj 2013

Vilken sommarvärme!

Vilket fantastiskt väder vi har. Högsommarvärme i maj.
 
Idag medan Melker var på förskolan åkte jag och Fred till Svensbyn där vi var fem gamla Sikforsspelare som träffades med våra bebisar. Fem bebisar födda inom loppet av ungefär två månader. Vi gick först en prommis innan vi svängde ihop en god sallad till lunch. Satt och surrade både ute och inne. En riktigt mysig träff som vi snart ska göra om!
 
Melker fick köra sin kickbike från förskolan och hem och ikväll har vi även varit ut en sväng så att han fick cykla runt byn. Ville inte hem när det var dags för det. Annars har eftermiddagen sett ut så här:
Snygg censur va?
Kocken gör lersmet och gräsvatten som tydligen ska stå till sig en dag för att bli extra smarrigt.
Efter dusch och kvällsmål satte Melker sig i hörnet. En stund senare så sov han...
och lillen är fortfarande väldigt nöjd!

tisdag 28 maj 2013

Mitt i prick i värmen

Idag till svalkande mellis efter förskolan gjorde jag och Melker melonslush som var ännu ett lyckat recept från grymma bloggen Ett bättre du. Melker är ju annars rätt svårflirtad vad gäller frukt och grönsaker, men vattenmelon är en favorit. I Thailand blev det många melondrinkar för honom. Synd bara att jag spillde ut hälften över bänkskivan när jag skulle hälla upp. Blev alltså inget till mig denna gång. Detta ska vi dock göra om väldigt många gånger i sommar!
 
 
En plåt med fröknäcke har det också blivit idag, brödkrutonger till morgondagens lunch samt att jag nu ska slänga ihop en sats chokladbollar. Ni vet, de där goda men rätt så nyttiga. Låter som om jag varit inne hela dagen men inte det. Har bara varit ruggigt effektiv när jag väl varit inomhus. Förutom den där timmen som jag och Fred vilade mitt på dagen då förstås:). 

måndag 27 maj 2013

Tillägg i träningsmålet

Har nu avverkat två av sex veckor av mitt mål där jag siktar mot att bland annat få träningen till en naturlig del av vardagen som mammaledig. Känner att jag kommit igång bra med träningen och den blir i alla fall väldigt varierad från vecka till vecka eftersom kvällsträning ofta innebär att jag behöver barnvakt. Nu, med fyra veckor kvar innan målsnöret (Midsommar), kände jag för att göra ett litet tillägg. Har man skrivit ner det (eller berättat det för någon), är det ju som sagt lättare att hålla, för mig i alla fall.
 
Tillägget går ut på att jag ska försöka få till en bra matrutin, att äta huvudmålen samt fylla på med mellanmål vilket jag annars brukar vara dålig på. Hålla snasket till helgerna, förutom om det är kalas eller så. Det handlar inte om att gå ner i vikt, sånt sparar jag till efter jag slutat amma om jag då känner att det är aktuellt, utan om att inte ständigt småäta socker och snask. Kvällsmålet blev idag blåbär och röda vinbär, mandlar, kokos, kvarg och lite agavesirap. Mums!
 


Början på veckan

Morgonen bjöd på en härlig långpromenad runt Långnäs tillsammans med två andra nyblivna mammor. En riktigt härlig majdag som den här njuter vi mammalediga av:). När jag sedan hade hämtat Melker på förskolan åkte vi till Ersträsk där mamma växte upp. Nästan alla hennnes syskon med respektive var där idag för jobb på och kring huset så vi passade på att träffa alla på en gång. Fick grillat till middag innan jag och mina smågrabbar körde hemåt igen. En trevlig utflykt.

Förra veckans träning v. 21

Det blev en bra träningsvecka för mig med rätt korta träningspass och två vilodagar. 

Måndag: 45 min Kick ass mamas
Tisdag: Promenad
Onsdag: 45 min kettlebell
Torsdag: VILA
Fredag: Utomhusträning med bl.a. TRX & pilatesboll
Lördag: VILA
Söndag: 45 min kettlebell
 
Veckan som kommer blir det nog lite mer hemmaträning och mindre gruppträning som det verkar. Ska försöka få till lite tid med den här också.

söndag 26 maj 2013

Det känns som igår



Mr Grinig


Under Freds första månader har han haft en dålig natt. Tror snart att det blir två. Han har nu haft några timmar där han bara skrikit och gråtit. Verkar ha ont i magen stackarn. Till slut somnade han i min famn när jag masserade magen, så nu får vi se hur länge sömnen håller i sig. Det är såna här kvällar jag kommer ihåg varför vi ville ha några år mellan barnen...

Denna Mors dag började för mig med sovmorgon. Melker sov hos farmor och farfar med kusinen, Fred sov längre än mig och maken var uppe och snickrade på uteköket. Härligt. Nu åter till sonen...

lördag 25 maj 2013

Freds dop

"Den blomstertid nu kommer"
Den glasängel som Melker och Maria fick hänga upp
i kyrkan och som Fred får hem nästa år
Fadder Maria och Melker hjälps åt
Plask plask
Som tagen ur Lejonkungen
Melker var lite överallt
Häpp!
 Då var det klart. Fred är döpt. Inte supernöjd under ceremonin men inget gallskrik heller. Fred är killen som oftast är mest nöjd när han får ligga själv. Efteråt gick vi till Odd Fellow-lokalen där vi åt smörgåstårta, öppnade finfina presenter och sedan åt prinsesstårta. En trevlig dag.

tisdag 21 maj 2013

Puss på dig lillebror



Foto: Lina/ Kitchenbloom

måndag 20 maj 2013

Förra veckans träning

I brist på en passande träningsbild så fick det bli en hög med fräscha och goda tomater.
Jag brukar ju ändå se ut som en tomat när jag tränat:).
Förra veckan fick jag till många bra och givande träningspass. Så här såg veckan ut:
 
Måndag: 50 min lugn promenad och 45 min Kick ass mamas
Tisdag: 30 min promenad + 30 min hemmapass med TRX och boll
Onsdag: 45 min kettlebell
Torsdag: 1h 40 min promenad
Fredag: VILA
Lördag: 45 min Indoorwalking
Söndag: 45 min kettlebell
 
Denna vecka blir det några färre pass, men har en plan på hur jag ska lägga upp det. Imorgon blir det i alla fall vilodag med max en lugn promenad. Vi får se vad jag känner för helt enkelt.



lördag 18 maj 2013

Pilatesbollen i min träning just nu

Övning Hamstring Curl - Fötter på boll

Therese frågade hur jag lägger upp mina hemmaträningspass, då t.ex. med pilatesboll. Än så länge har jag endast använt bollen på några övningar, nämligen dessa:

Höftlyft

Hamstring curl

Benböj

Bordet

Endast fanatasin sätter stopp, så jag ska nog göra mig några roliga träningspass snart inför sommaren.

Just nu använder jag mig oftast av Tabataupplägg eftersom jag tycker det är smidigt att slippa räkna:).

Sommaren är spontanitetens tid!

Jag gillar att planera och att ha bortplockat runtomkring mig, strukturera upp dagar och saker jag tänkt göra. Jag är en lättstressad person. Sommarvärmen däremot, den lockar fram spontaniteten i mig. Att ta dagen som den kommer känns liksom rätt. Större delen av denna lördag blev precis så.
 
Tog mig inte i säng förrän kl ett i natt efter att jag gjort en liten bloggrunda samt kollat på diverse program på play. Lillebror åt kl 23 och sedan kl 07 igen och fortsätter alltså att sova hur bra som helst. Heja heja, fortsätt så!
 
Jag drog sedan iväg till jobbet för att vara med på Saras IWpass som var riktigt jobbigt och svettigt. Skönt att känna när kroppen sakta men säkert blir starkare och får tillbaka lite stabilitet.
 
Eftermiddagen och kvällen har sedan till stor del spenderats hos Sara och Stefan där vi fick grillade supergoda hamburgare. Vi gjorde en tidig kväll och gick hem så nu sover storebror i sitt rum, lillebror brevid mig på soffan, mannen är på pokerkväll och här sitter jag. En skål med ostkrokar, ett stort glas vatten, datorn i knät och ESC på TVn. Känns som en toppenkväll om du frågar mig!
 
Lillebror en månad Foto: Kitchenbloom

fredag 17 maj 2013

Rostas på middagsmackan

Varken jag eller maken är särskilt bra på att komma på nya recept eller att exprimentera i köket. Vi har däremot vänner som är grymma på just detta och dagens måltid har Steve inspirerat Anders till.

Smarrig biffsmörgås

Ett gott surdegsbröd som grillades med cheddarost emellan
Rostas som skars i strimlor och stektes i gjutjärnspanna på grillen
Chilifräst paprika
Salladsmix
Tomater
Chipotlemajonnäs (majo blandat med chipotleketchup och -senap)
 
Mums, redan en sommarfavorit!


onsdag 15 maj 2013

Träningsmålet

Efter fyra träningsfria dagar i Göteborg kliade det i kroppen, jag ville röra på mig igen. Har därför satt upp ett lättsamt mål som gäller fram till och med midsommarhelgen. Målet är att jag ska få igång träningen, att den blir en naturlig del av livet, jag ska prioritera den och träna varierat. Varje vecka siktar jag mot:
  • Ett pass kettlebell
  • Två pass helkroppsstyrka med t.ex. TRX, pilatesboll och kroppsvikt eller Kick ass mamas
  • Ett pass kondition, t.ex. Indoorwalking eller snabba promenader med intervallupplägg
Utöver detta kanske någon lugnare promenad och minst en vilodag i veckan.

Hittills denna vecka har jag varit på ett Kick ass mamas, igår blev det 30 minuters promenad innan ett lika långt hemmastyrkepass med TRX och pilatesboll och ikväll en 45 minuters härlig och svettig kettlebellklass. Imorgon är det vilodag.

Fred tre månader

 
 
Fred 3 månader:                                  Melker 3 månader:

Vikt: 6470 g                                        Vikt: 6740 g
Längd: 60,5 cm                                   Längd: 61 cm
Huvudomfång: 42 cm                         Huvudomfång: 42 cm
 
Man märker att han utvecklas mycket nu, följer oss med blicken och skrattar och gurglar när man pratar med honom. De två vaccinationssprutorna han fick idag var väl ingen höjdare och har varit lite missnöjd under kortare perioder under dagen men är nu vaken och nöjd här på soffan.

Fred 3 månader

Melker 3 månader
 

tisdag 14 maj 2013

Reunion 2013 i Gööteborg

Jag och Fred hade tillsammans med Alexandra och Titti en riktigt härlig långhelg i Göteborg. Vi konstaterade att vi bor alldeles för långt i från varandra. Piteå, Skövde och Malmö. Här kommer några bildbevis. 
 
Lillen på sin livs första flygtur! Hade turen att sätet brevid mig var ledigt.
Fick låna barnvagn av min fina kusin i Götet.
Stora härliga chokladbollar med olika smak. Såg tyvärr bättre ut än de smakade, så vi tröstade oss med en glass:).
Åt en supergod räksallad på Kronhuset.
Lillen mös många timmar i vagnen
Åt grym tapas på Mañana
Vagnen fick inte tas med in fastän den hade rymts, så då bäddade vi på golvet för pysen!
Älskade vänner
Han behövde inte ligga på golvet hela kvällen utan fick somna hos mig
Parkhäng och mjukglassätning
Träningsläger hos Titti

En riktigt härlig helg som gick riktigt fort. Bodde på ett hotell 4 km från centrum men tack vare bra bussförbindelser så funkade allt väldigt smidigt. Längtar redan tills vår nästa träff!

Vill ni se fler bilder så lär nog Titti lägga upp några.

onsdag 8 maj 2013

Dags för Reunion 2013

Alex, Titti och jag på någon studentfest för tio år sedan
Reunion 2013 äger i år rum i Göteborg dit jag och Fred flyger imorgon. Ska bli otroligt mysigt att se mina härliga brudar igen. Hoppas att flygresorna går bra och att de tre timmar som vi spenderar på Arlanda går fort. Göööteborg, snart ses vi!

tisdag 7 maj 2013

Tisdag

Ligger i sängen sedan en timme tillbaka. Inte riktigt vad jag tänkte med denna kväll, men sånt får man acceptera ibland. Melker som tidigare idag sovit i en timme (!) eftersom han var så trött, var ju självklart inte alls trött ikväll när det var dags för sängen. Det förstår ju jag det och kan bara skylla på mig själv som lät honom sova. En bebis som var lite missnöjd gjorde det inte enklare för storebror att somna ikväll. Hade en del saker jag hade tänkt fixa ikväll, men skippade helt enkelt dem och gick upp till sovrummet med mina två små killar.

Nu sover de båda och jag ser lite på play och skriver packlista inför helgen. Torsdag åker ju nämligen jag och Fred till Göteborg för årets reunion med Alexandra och Titti. Ska bli otroligt mysigt och trevligt.

Imorgon ska storebror på förskolan i några timmar för att leka av sig med kompisarna medan jag och Fred ska på mamma/bebislunch hos Sara och Edvin. Packa blir annars det jag lär syssla med plus att jag har lejt bort mina grabbar till deras fadder en stund på kvällen så att jag kan träna kettlebell. Tycker det är så grymt kul just nu, helt klart min favoritträning och där känner jag att jag kan anpassa efter vad kroppen tycker är ok.

Förmiddagen idag började jag med ett tabatapass med min TRX, pilatesboll samt några plankor. Trettio minuters träning innan jag och mamma gick en 5 km promenad medan Melker cyklade brevid. Bästa starten på dagen! Ikväll har vi även firat finaste sjuåringen Ville. Galet att han redan är så stor! Försöker ständigt få kramar av honom men det vill sig inte riktigt:). Nu, tillbaka till play.

söndag 5 maj 2013

Plötsligt händer det

På något sätt lyckades jag ligga kvar i sängen med Fred till klockan var över tio. Måste ha blivit väldigt utvilad för sedan var vi väldigt produktiva. Åkte med återvinning och pant, städade bilen och rensade hallonbuskarna, samlade upp alla löv, krattade där det behövdes, rensade ur hallonbuskarna och tog bort de gamla pinnarna som stöttat hallonen och hängde upp gardinskenor i inglasningen. Allt innan jag åkte på ett kettlebellpass klockan fem. Så skönt. Nu måste vi bara få upp nya stöttor till hallonbuskarna, men det får bli en annan dag.
 
Jag och sonen snabbknäppte ett kort igår innan middagen. han hade klätt upp sig med skjorta vilket han gillar!
Gårdagens middag var långgrillad karré, salsa, sallad, potatis med parmesan och rökt potatis, chipotlemajonnäs, sparris och halloumi. Till efterrätt blev det Koladröm med daimgrädde. Till det serverades hallon och ananas. Smultert.

Tips: i receptet ska det egentligen vara kokt kondenserad mjölk men nu finns det en liknande burk som heter Karamelliserad mjölk som funkar lika bra, då slipper man ju koka burken i flera timmar. Smakar lite sötare än den kondenserade men jag tror inte man känner någon skillnad om man inte jämför dem brevid varandra.

lördag 4 maj 2013

Hipp hurra för mig idag!

33 år. Trodde man skulle vara äldre när man nådde denna ålder. Känna sig gammal, men nix, det gör jag inte. Tror jag. Idag är det i alla fall min födelsedag.

Igår samlades ett gäng tjejer här hemma och vi dukade upp en härlig buffé av olika läckerheter. Åt så jag trodde jag skulle sprängas och sen var det dags för Nutella semifreddo till efterrätt. Surr och prat hela kvällen lång. Är så glad över att jag har så många härliga vänner i mitt liv.
 Tidigare under gårdagen kom maken hem med värsta presenten. Han hade de utemöbler som vi varit och tittat på och jag blev så nöjd. Hörnsoffa, bord och två stolar till hade han köpt. Stolarna har vi dock inte fått än, så igår kompletterade vi med soffan närmast i bild och de två fåtöljerna som annars står ute på altandäcket. Chillar- och matplats i ett, precis det vi ville ha!
 


På förmiddagen avverkade jag mitt första Indoorwalkingpass på ett halvår. Kan konstatera att det bara kan bli bättre med styrka och kondition, men det var en härlig start på födelsedagen. Nu ska jag fortsätta med att göra just ingenting innan jag ska börja förbereda kvällen när familjen kommer på grillmiddag. 

fredag 3 maj 2013

Fotad

 
Fina Fred som Lina fotat.

torsdag 2 maj 2013

Dagen innan helgen börjar

Lillen har idag haft en av sina sämre dagar, så han har sovit i min famn och även fått kuska runt i bärselen med mig när jag till slut var tvungen att fixa lite här hemma. Det är såna här dagar som jag inser hur nöjd och lugn Fred egentligen är och att det verkligen gäller att njuta av stunden!

Mina planer för dagen var egentligen att först ta en promenad och sedan städa bilen invändigt, men dagens snö (!) fick mig att skrota de planerna. Städade istället lite inomhus och promenaden tog jag ikväll när maken kommit hem från jobbet. En stund på min foam roller med lite stabiliseringsövningar samt SMR för säte och rygg fick avsluta kvällen.

Nu ser jag verkligen fram emot helgen som kommer. Fredagkväll blir det tapas här hemma med några vänner och på lördag grillning med familjen. Till lördagens grillning blir det bland annat denna salsa. Trevlig helg!