torsdag 20 oktober 2011

Sött, sliskigt och helt underbart

Caroline tipsade för ett tag sedan om Nutella semifreddo, en i min smak helt fantastisk efterrätt. Eftersom jag vet att alla inte har tillgång till hennes blogg tänkte jag sprida receptet vidare. Jag säger så här: om man gillar glassen Nogger så älskar man detta.

Bild från bloggfamiljen.se


Nutella semifreddo ca 10 port


2 marängbottnar

4 ägg

2 msk strösocker

5 dl vispgrädde

1 burk Nutella (ca 400 g)


Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra.


Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.


Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar eller hallon till.


Sara: en hint om vad vi ska äta på lördag!

2 kommentarer: