lördag 31 oktober 2009

Söndag idag


En väldigt snorig son har jag här hemma idag. Sambon har nyss åkt iväg för en dag i skogen så jag och sonen ensamma idag. Hade tänkt att vi skulle hitta på nåt, men med tanke på Melkers förkylning, tror jag att vi ska hålla oss här hemma. Ikväll blir det middag med vänner, så det kanske är lika bra att vi vilar upp oss. Har en massa att fixa i tvättstugan, men det är lite svårt med sonen runt benen så vi får se när det blir gjort.

Igår gjorde jag en fredagsklassiker, somnade på soffan innan ens Idolutröstningen var klar...

fredag 30 oktober 2009

Nanananana...Nu är det fredagsmys...

Fredagsmys är vad vi sysslar med idag. Varit på Skeppet med familjen, mamma, svärmor och två av Melkers kusiner. Riktigt mysigt med Nimbys och sen lite Söderhavsgolf där jag storförlorade som vanligt. Medan pappan i familjen jobbade lite på eftermiddagen pysslade vi på lite inne, en kort prommis för oss alla till Sigges och nu har vi nyss ätit hemgjord pizza, smarr! De vinstekta champinjonerna var nog det bästa pålägget!

Nu ska vi i lilla familjen basta innan Idol och lite chirre.

Har även funderat en del på relationer idag, om hur svårt det kan vara att vårda de relationer man har med olika människor. Det är många som man vill umgås med, men ibland blir det inte riktigt av, tiden räcker inte till. Man ska ha tid med att träffa föräldrar, svärföräldrar, syskon, vänner, sambo och barn. När tiden inte finns där, så kommer det dåliga samvetet som på beställning och det är nog min ständiga och värsta följeslagare...

torsdag 29 oktober 2009

Jobbet

Vi har i veckan fått nya lampor i bassängen här i Munksund och har därför ännu inte riktigt fått upp tempen på vattnet. Lite badande idag med andra ord, vilket tillåter mig att jobba med bilder som jag fotat idag för jobbets hemsida....





Och så ett smakprov på hur bassängen kan se ut om man vill det:


Sonen sover ute i vagnen, jag har varit ut på en seg, men härlig joggingtur medan sambon fixar rasskyddet ovanför inglasningen. Ska snart iväg på jobb och efter det väntar vinlotteri vilket ska bli riktigt trevligt. Hoppas på vinst!

Ett hett tips!

Jag gillar efterrätter, godis och annat sött och gott och tycker sällan (läs: nästan aldrig) att det blir för mäktigt. Har just gjort Chokladkaféets kladdkaka som sen ska in i frysen tills på lördag och den är så där smarrig som bara en kladdkaka kan bli. Just denna kaka är dock rätt så mäktig, på ett bra sätt, så att till och med jag och min far bara behöver äta en bit för att det ska räcka. Till den serveras lättvispad grädde och hallon från gården som bara snabbt värms upp innan servering. Lätt är den att göra också!!! (Bild från ICA.se)

onsdag 28 oktober 2009

Efter ett studiebesök på Nordpoolen i Boden med jobbet, så skyndade jag mig hem för att hämta barnvagnen. Promenerade till Melkers dagis och sen tog vi oss en prommis i det härliga vädret. Trötter som jag är idag har vi tagit det lugnt efter middagen. Väntar på sambon som snart kommer hem från jobbet.
Barbamamman som följde med hem från Sthlm. Min pocketkamera är det enda jag har att tillgå för tillfället, så därav kvalitén på bilderna. En trist bild på en tom tvättstuga kommer därför här. Nu är det bara att ställa in tvättmaskin, återvinningsbackar, städgarderob, vattenberedare (istället för den som just nu ligger på en pall), hänga upp tvättställning, hänga upp gardiner och piffa litegrann...

Tre gånger Melker


Melker hittade yoghurtburken imorse. Jag som trodde att den var tom...
Mysgrabben igår innan läggning.En vanlig syn hemma hos oss...

tisdag 27 oktober 2009

Dagens 3 höjdare


Joggingrundan blev så där perfekt härlig som jag hade önskat. Det gick lätt att jogga medan både duggregn och mörker följde med mig på rundan. Ni vet, ibland känns det så där bra att när man kommer hem till dörren önskar man att rundan hade varit en kilometer längre.

Tvättstugan är äntligen klar för inflyttning. Har dammsugit, dammtorkat och vaskat ett första varv, fler lär säkert behövas inom en snar framtid. Sambon skulle koppla in tvättbänken, men det gick visst inte eftersom jag just innan startade en tvättmaskin. Oops, det får bli en annan dag.

Natten som gick var magisk. Det var nämligen första gången som sonen sov en hel natt!!! Sambon sover hemma i veckan och vi blev båda väldigt paffa när Melker väckte oss för första gången kl 05.15 imorse! Det räknas som morgon här i vår familj. Såna nätter vill vi ha fler av!

Gissa vad...

...jag ska ut och springa i höstrusket. Kallt, regnigt och mörkt, men eftersom jag bestämde mig redan igårkväll och ilet sitter i än, så sticker jag nu.

Hörs senare...

måndag 26 oktober 2009

Nostalgi

När jag nu ikväll lade Melker i hans säng, blev det väldigt uppenbart att jag gillar nostalgi. Hans säng är ett bevis på detta.

Spjälskyddet har min mamma gjort av Barbapappatyget från barndomen, örngottet med John Blund på är ett Kupanfynd som kostade mig 5 kr, pyjamasen med Smurfarna köpte jag idag på Kapp Ahl, samt att hans täcke är detsamma som jag använde när jag var liten. Att jag gillar nostalgi måste ju betyda att jag hade en behaglig och mysig barndom!

Lugn vardag

Jag och sonen har mysmorgon. Tvättat och dammsugit, läst några böcker och bara myst på. En promenad väntar, samt en sväng till Melkers mormor och morfar där vi ska äta middag efter babysim. Me & I-party hos Carro ikväll också, där ska jag handla detta:

Molndress till Melker.

Röda fräscha brallor.

söndag 25 oktober 2009

Borta bra men hemma bäst!

Efter tio timmars ostörd nattsömn var vi utvilade. Underbart! En lång brunch på Anglais var dagens aktivitet och vi var så otroligt mätta efteråt. Mycket gott och trevligt. Nu är jag åter hemma med barn och sambo, väskan är uppackad och jag och sonen är nyduschade. Lite Playa del Sol på det här, och söndagen är fulländad. Hade tyvärr kameran nerpackad under större delen av resan, så därför blir det inget av den varan...

Möttes förresten av hur många pussar och kramar som helst från sonen när jag kom hem. Han är bra söt han...


Avslutar istället med ett födelsedagståg som Melker fick av Maria när han föddes. Det är av märket JaBaDaBaDo (tror jag att det heter) och nu när Maria väntar sitt andra barn vill hon köpa ett sånt, men stället där hon köpte den sålde dem inte längre. Om det är någon som vet var man kan få tag på dem, hojta gärna!

lördag 24 oktober 2009

Middag på babs


Middag på babs, ska bli riktigt gott!

Som äkta norrlänningar så har vi kändisspotting, går mycket bra än så länge! Fika nu i gamla stan. Kram från oss

fredag 23 oktober 2009

Mysiga vuxenhelg

Sitter med färg i håret, ser på Idol, äter godis, snackar allvar och skitsnack. Maries sambo har flytt för helgen så vi har lägenheten för oss själva. Efter en tidig morgon så anlände vi till hufvudstaden samtidigt som affären öppnade.

En himla massa timmars shopping senare hade vi även varit med om att Marie visade rumpan (eller nja, nästan i alla fall) för gallerian, fikat, jag fällde en äldre kvinna med resväskan och hon insåg inte humorn i det hela. Nu, efter en riktigt riktigt god middag och ett glas vin , så mår vi toppen, lite trötta men det är helt ok.















Min nya favorit är numer baconinlindade fikon. MÖMS!

torsdag 22 oktober 2009

Snart Sthlm

Har middagsrast på jobbet nu innan vi öppnar badet. Haft en av två massager ikväll och sen väntar ju det vanliga djupvattenpasset. Blir intervallträning för dem idag, blir nog jobbigt och bra för dem!

Imorgon kl 7.30 går planet till Sthlm för mig och två vänner då vi ska ner och hälsa på en tredje (fjärde???) barndomsvän. Det ska bli så himla himla mysigt. Om det blir någon uppdatering därifrån, det får vi helt enkelt se...
Några av oss är det som åker till Marie som sitter längst ner.

I tvättstugan har de satt upp väv idag, vet inte om han hann klart men jag hoppas det. Kanske målning imorgon. När han frågade vilken färg jag ville ha, svarade jag att jag vill ha samma ljusgrå som det var där innan. Kanske skulle passat på att byta, men jag trivdes så bra men den som var, så det får minsann bli samma.

Over and out!

Photoshop online


Gick just in på photoshop online och provade lite snabba ändringar på ett foto. Kanske jag kan lära mig detta program i alla fall!

Morgonmys







Mysigt att stiga upp tillsammans, alla i familjen. SF-kanalen går varm här hemma, sett Emil på morgonkvisten.

onsdag 21 oktober 2009

Tvättstugegolvet

Här kommer några bilder på det nylagda tvättstugegolvet (kassa bilder dock). Dö inte, det är faktiskt rätt häftigt "live".



Just nu har jag snöat in på denna kommod från Importlagret, men vet inte om det blir för vitt eftersom väggarna är vita men golvet ju är svart. Vad tycker ni, skulle det vara finare med t.ex. Godmorgonseriens fina svartbruna eller denna från Importlagret?

Vardagslyx hos vänner

Sitter hos vänner och har nyss ätit en riktigt god köttfärspaj, vardagslyx med andra ord. Vi fortsätter att kolla badrumsinspiration och jag kan inte annat än tycka att det är svårt. Sen ska man ju komma överrens med sambon också. Han kommer för övrigt hem från jobbet ikväll vilket är trevligt så man hinner att ses lite innan jag åker iväg på tjejhelg i Stockholm. Ska bli riktigt riktigt trevligt. Ser fram emot lite shopping, sushi, skitsnack med fina vänner och tid till att bara vara.

Ikväll, Arga snickaren och Grey´s. Puss på er

Hittade denna råläckra bild på mig och Micke från NY...

tisdag 20 oktober 2009

Bastuceremoni


Ska alldeles snart guida 15 karlar genom en Bastuceremoni där de får skrubba sig med grovsalt och smörja in sig med honung till dofterna av eteriska oljor. Önskar själv att delta i en bastuceremoni snart, det är så himla mysigt. Kanske får fixa till en där hemma här framöver.

Golvet är inlagt i tvättstugan och det blev riktigt läckert, fast än jag hann bli lite svettig när jag såg det. Tänkte, shit, har jag valt ett fult golv???...men jag tror att det blir bra tillsammans med enkel väv på väggen.

Föräldramöte på förskolan igår, babysim, promenad, lunch med mor och lite annat smått och gott var vad gårdagen bjöd på. När jag idag hämtat sonen ska vi nog ut på en liten prommis tror jag, känner att man behöver frisk luft efter en hel dag i simhallen!

söndag 18 oktober 2009

Fyra

Härmar Therese...

Fyra jobb som jag har haft:
1. Dagisfröken i Sthlm
2. Städtant
3. Au-pair i USA
4. Hemtjänstbrutta

Fyra filmer jag kan titta på om & om igen:
1. Sångdelarna i En värsting till syster II med Lauryn Hill
2. Bodyguard
3. Pretty Woman
4. Ronja Rövardotter

Fyra platser där jag har bott:
1. Lägenhet på Kungsholmen, Sthlm
2. Lägenhet i Gävle
3. Lägenhet på Nygatan, Piteå
4. Hus i Öjebyn

Fyra tv-serier jag gillar:
1. Desperate housewives
2. Grey´s anatomy
3. Playa del Sol
4. Vänner...

Fyra platser där jag varit på semester:
1. Zakynthos
2. Las Vegas
3. Kreta
4. Bulgarien

Fyra sajter jag besöker dagligen:
1. www.bloglovin.com
2. www.facebook.com
3. www.hotmail.com
4. www.aftonbladet.se

Favoritmat:
1. Mammas palt
2. Mustiga köttgrytor
3. Lasagne
4. Kött av alla de slag

Fyra ställen där jag skulle vilja vara just nu:
1. New York
2. I husvagnen i Adolfström
3. Sovandes i sängen
4. På playan

Adolfström i bilder

Varit hemma i nästan en timma. Packat upp överbliven mat, smutsiga kläder, satt igång tvättmaskin och annat tjafs. Sån är jag, packa upp direkt så är det gjort. Skönt.

Ikväll söndagsträning som vanligt vilket ska bli riktigt skönt. Hoppas på mycket styrka idag, det behövs.

Bildbevis från helgen...