söndag 24 maj 2009

Jetlag o Melkermys

Denna helg blev precis som vi tänkt oss. Melkermys, motion, trädgårdsfix och slappa, riktigt lugnt och skönt. Melker somnade nyss, tidigare än vanligt så vi får väl se hur natten blir. Han har sovit rikigt oroligt sista nätterna, så det kan ju bara bli bättre!
Melker drar runt på gräset med bilen och iakttar sin pappa noga när han fixar i trädgården. De nya Robeez-tofflorna som jag fyndade på resan används flitigt. De blir nog lite skitiga av att användas i gräset, men det må då vara hänt, de är mycket smidigare för honom än de andra skor han har.
Anders har klippt gräsmattan (läs: mossmattan) med en mossrivare, dragit upp rötter och jämnat marken inför kommande altan och inglasning och jag har bidragit med att flytta på rabarberna för andra gången sen vi köpte huset. De får visst aldrig vara ifred... Ikväll ska jag göra den första rabarberkrämen för i år, mums, det blir gott till frulle imorgon!
Tre promenader och två jogginrundor sen i torsdags är jag nöjd med, är glad att jag har en träningskompis här i byn som peppar och drar mig runt spåret när det är lite tungt. Hurtade med armhävningar, situps och ryggresningar efteråt, vilket verkligen behövs i min just nu muskelbefriade kropp. Tvättat två maskiner, renbäddat och dammsugit har jag fixat inomhus idag.

Har verkligen känt av tidsomställningarna denna helg. Sovit på de mest underliga tiderna, inte kunnat somna på kvällen och sen sovit till mitt på dagen de morgnar som de varit min tur att få sovmorgon.
Fick idag besök av Melkers tre tjejkusiner och deras mamma. Så här charmig är minstingen!
Två grillningar i helgen, inte dumt det heller, det har liksom lätt att bli så när det är helg, godare sommarmat än grillat o sallad får man nog leta efter!
Avslutar med en trio på ett av de finfina småbarn som jag träffat i helgen; gladskiten Ronja!

3 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder!

  Ni verkar ju ha haft kanon där borta! Shit, vilken upplevelse det måste ha varit!

  SvaraRadera
 2. Vilken grymt söt bild på Melker på presentationen! Så ni har också mossmatta? =) Hela våran framsida + sidan mot grannen är typ 90% mossa. Inte kul, och det går knappt klippa det lilla gräset som växer där då gräsklipparn blir så tungskjuten. Såg nåt på reklamen igår om nåt mossmedel som visst tar bort rubbet, kanske man skulle prova. Är dock liite skeptiskt om det verkligen funkar =)

  SvaraRadera
 3. Haha, seriöst? Det var inte igår! Enda minnet från någon camping (då ni var med) var i byske? eller var det vitsand?

  SvaraRadera