tisdag 19 maj 2009

Mickes dag

Idag har vi haft ännu en toppendag i denna häftiga stad. Manhattan är otroligt mycket större än jag trott. Vi var alla lite slitna i morse när vi vaknade efter en ordentlig urladdning igår, så idag har vi tagit det lite lugnt och myst på.

Strålande sol idag, så vi började dagen med att åka linbana över till Roosevelt Island där vi lade oss på ett trädäck och solade/sov i en timme. Åkte ner till Ground Zero och promenerade sedan längs vattnet upp till 49:e gatan där vi bor. Ikväll är det som bekant vår sista kväll och då ska vi bjuda Micke o Carro på middag i Little Italy, vilket blir mycket trevligt. Tror inte det blir ngt vinglas om man säger så...

Gårdagen var för övrigt en extremt rolig och speciell dag. Började med picknick i Central Park där vi drack champagne bland annat åt lite olika ostar, parmaskinka, salami, bröd, jordgubbar och caesarsallad.

Åkte över till Brooklyn för att sedan promenera tillbaka till Manhattan via Brooklyn Bridge som är väldigt läcker bro, tog vääldigt många kort även där.


Tog gratisfärjan över till Staten Island så vi kunde se Frihetsgudinnan. Hon är inte så speciell, men det kändes som att man ville se henne i alla fall. På kvällen väntade sen födelsedagsmiddag på Aquavit, en fin restaurang som ägs av svensken Marcus Samuelsson. När vi kom dit, satt han och åt några bord bort med ett sällskap. Han kom sedan fram och presenterade sig för oss och visade oss runt på restaurangen och i köket, vilket kändes skithäftigt. Han skickade sedan även in extra desserter till oss...gratis! Mycket trevligt tyckte vi!

Femrätters middag som var en smakupplevelse utan dess like. Ostron, färsk tonfisk, krabba, kött och dessert efter det, så jäkla gott.

Åkte vidare till Rainbow Room för andra gången denna vecka. Drack gula änkan och sedan gick Micke ner på knä och friade till Carro, how romantic. Så klart grät vi en skvätt! Efter det blev vi alla lite på lyset, drack drinkar på lite olika ställen och kom hem kl 02.00 efter en pizzaslice och en karikatyrmålning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar