tisdag 11 augusti 2009

Dagens bilder

Russinpojken innan sitt första dagisbesök för dagen.




En omtumlande dag har det minsann varit. Förutom problemet med vattenskadan så kom det idag även nyheter angående förskoleplatsen. När vi kom till Pyret i morse så fick vi besked att vi hade förtur på en plats på Roknäs förskola om vi ville. Det var en tjej som inte skulle gå där och vi fick första tjing. Oj vilket svårt val. Det kändes ju verkligen super i Svensbyn, men Roknäs är ju nästgårds dit man kan både gå och cykla samt att många som vi känner går där. Till en början kände vi, nej, vi stannar i Svensbyn, men i eftermiddags bestämde vi oss ändå för att ta platsen i Roknäs. En snabbvisit till det nya stället idag och i morgon börjar vi alltså om med inskolningen.

Så här roligt ser det just nu ut i badrummet:
och det här är tvättstugan:


Och så till dagens höjdpunkt. Vi kan nu sitta inne i inglasningen, tjihooo! Har målat klart och skurat golvet. Eftersom det på eftermiddagen kom världens regnskurar så blev våra utemöbler aningens blöta just när vi skulle ställa in dem. Därav handdukarna på golvet, de ska inte vara kvar:)! När pengar finns ska nya möbler införskaffas och så lite lull-lull såsom snygga lyktor, en hylla på väggen, en liten duk, ja ni vet, sånt där roligt. En dörr så vi tar oss ut utan att gå en omväg ska också införskaffas, men det blir senare. Piffbilder utlovas också i ett senare skede.

Saknas fönster högst upp, men Rom byggdes inte på en dag har jag hört!

Har just kommit hem från en 35 min joggtur med fina vännen S. Nyduschad, nu ska jag lägga mig i inglasningen, tända lite ljus och bara läääsa.

5 kommentarer:

  1. Oj så fint det blev med inglasningen! Vad mysigt att sitta där och kika ut över "ägorna"! Bättre än för oss stadsbor som får titta in i grannens vägg...

    SvaraRadera
  2. Vilken fin inglasning, det var bra gjort! Jag gruvar otroligt mycket för när barnen ska in på dagis. Tycker du det känns ok? Det händer mycket för er nu med ofivillig renovering dessutom! Vad har hänt där egentligen, trasiga rör eller? Får ni ut någonting på försäkringen? Jag tänker på dig! Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Blev finfint med inglasningen, om än jag har sett den flera gånger redan. Den känns mycket större när möblerna kom på plats.

    Det kommer att bli toppen på Helmers. Melle kommer att charma alla även där. Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Kul! Viktor kommer också i september.

    Läser om eran vattenskada och kan inte annat än tycka synd om er. Vilket mörker! Det är väl sådana gånger man får uppskatta att man är frisk...eller nåt. Ni har i alla fall en jättefin inglasning!
    Vi ses säkert någon dag!

    SvaraRadera
  5. Ooooh, det ser jättefint ut. Nice utsikt också. Hoppas Melker kommer att trivas på sitt nya dagis och få en massa coola dagiskompisar. Lära sig säga en massa busiga saker; typ som pucko, ägigt, vill inte jag osv. Här är det en 2,5 åring som gillar att säga pucko.

    Angående tvättstugan så blir det ju jättefint när det är klart och då är ju allt nytt och fräscht:)

    Kram på er
    Friday

    SvaraRadera