fredag 4 december 2009

Sonen just nu


Melker pratar mer och mer. Sko, stol, gris, totte är några av favoritorden. Han gillar att sitta i saccosäcken, i en liten stund i alla fall. Just nu sitter han där, äter ett mariekex och ser en stund på barnprogram. Det är fredagsmys.

Han gillar att sparka fotboll, blir helt galen när sambon tar fram den radiostyrda bilen och när han inte kan styra den själv så blir han frustrerad. Gräsklipparen och bobbycaren används flitigt.

Han har två pallar som han gärna bär runt på och ställer dem stategiskt så att han tar sig upp där han vill. När man frågar om han vill borsta tänderna så springer han fram till trappen och vill gå upp. Medan jag borstar tänderna står han på sin pall, håller i tandborsten under vattenstrålen och "äter" upp vattnet från tandborsten.

I sitt rum sitter han gärna på sin stol vid bordet och bläddrar i någon bok. Böcker gillar han skarpt, han plockar ner dem från sina tavellister hela tiden. Om vi sitter i soffan, tar han tag i våra händer och drar upp oss därifrån för att få oss att jaga honom runt soffgruppen. Han skrattar så han kiknar och tycker det är hur roligt som helst.

Just nu går det även bra att lägga honom i egen säng där han sedan sover i några timmar. Bättre än inget, så känns det just nu. Somnar strax innan åtta och vaknar sedan för morgonen runt åtta. Skönt de dagar som vi har möjlighet att sova ut. Vissa nätter vaknar han hela tiden, men ibland går det bra.

Han gillar att dansa och när man frågar honom om han är stark så sträcker han armarna rakt fram och spänner hela kroppen. Han gillar också när man sjunger.

Äter bra ibland, men inte alltid. Älskar vatten och mjölk. Sover två timmar efter lunch ute i vagn och han har ett ganska häftitgt humör.

Vi älskar honom, men han gillar inte när vi sitter vid datorn. Nu lek.

1 kommentar:

  1. Haha, får han oxå sån där frilla? Nova har jämt ett rufs där bak.

    Vad anväder du för kamera när du fotar under vattnet?

    Vad tror du man ska köra på för storlek på reflexskärmen?

    SvaraRadera