tisdag 31 mars 2009

After ski-mys på altanen...


...med piggelindrink o varm choklad med minttu. Melker har just gått en prommis med farfar i den lånade ryggsäcken o jag o A har njutit av fyra timmars slalomåkning i perfekta backar. Växlande väder, allt från regn o snö till eftermiddagssol. Var med M till läkaren på fm o där kunde de bara konstatera att han hade lite feber o en lätt höjd sänka så det verkade som om han är i slutet av en liten infektion. Han är en mycket gladare skit idag så det är vi alla glada för. De två senaste nätterna har varit allt annat än roliga... Nu, en dusch.

måndag 30 mars 2009

Komplimang

Melkers storkusin R sa idag till M:

"Du är så söt så jag skulle kunna spy!" Fint sagt va?

Dagen...

Melker har haft feber i natt och hållt Mona vaken... Eftersom han inte var på topphumör idag, tog jag, A o Melle en tur med skotern medan resten av gänget tog en dag i slalombacken. När vi väl hittat ett ställe att stanna till på och M somnat i pulkan, konstaterade A att pelletsbrännaren var kvar i stugan. Den behövdes för att göra våra mackor-i-järn-med-pepparsås, så vi blev inte kvar så länge.

När M vaknade fick han mat, A pimlade en liten stund och sen tog vi en lite längre skotertur. Lunchade vid stugan och sen promenerade vi runt en stund för att ta vara på utomhusluften.

Ikväll väntar middag som jag, D och R har gjort, vår tur enligt matlistan, sen har jag ledigt i flera dagar. Vi har gjort så för att undvik att det alltid är samma personer som är i köket. Jag har även tänkt ta revansch i Maxi-Yatzy och ta mig ett vinglas, känns som en skön kväll!

Melle i närbild o Stenmarks affär




Varje år vi åker till Hemavan, stannar vi till på Stenmarks affär i Tärnaby. Det måste vara den Statoilmack som går bäst i hela Sverige. Bara vårat gäng har bidragit till många kronor vad gäller deras försäljning. Igår köpte vi följande: skidglasögon, spade, tre mössor, två par handskar och en anka till Melker. Tidigare år har vi även handlat två jackor, fl era underställ och andraställ, solglasögon, slalombyxor, muurrikka, skor, skoterremmar, skotermatta, stötdämpare, tändstift, buffar...ja ni hör ju, de måste gå bra!!! En riktigt rolig affär som vi alltid stannar i minst en timme i varje gång vi är där! Nu åter till middagen...

söndag 29 mars 2009

Eftermiddagen i bilder







Kommit hit, myst ute, nu väntar middag där jag o Mona är kockarna...

Då var vi på väg...


Hemavan väntar på oss och vi har en alldeles nybakad chaufför. Han är mycket piggare idag, ingen feber heller. Har kört i nästan två timmar men än är det några timmar kvar. Kram från oss semesterfirare

lördag 28 mars 2009

Febertrött kille

Sitter i morgonrocken framför tvn med febertrött kille på soffan tätt intill. När jag hade avverkat min morgonprommis som var riktigt skön, gjorde jag mig klar och åkte in på loppisen i stan. Köpte hoppgunga och fin skoterhuva med ull plus tre små böcker för fem kronor styck som M kan äta på och slita i så mycket han vill. Nu är bilen fullpackad med allt som vi kan tänkas behöva i fjällen, och det vill inte säga lite. När man både ska åka slalom, skoter, ha pulka osv, så blir det en del grejor, men det är det värt minsann!

M har idag spytt och haft lite feber, så jag åkte hem från stan så att A kunde packa och göra klart inför morgondagens resa till Hemavan. Han har varit trött och sovit från och till hos oss under hela dagen. Hoppas att han kvicknar till rätt fort, så vi slipper spendera hela veckan i fjällen inomhus. Just nu känner jag att jag verkligen behöver denna vecka med A så att vi kan dela på ansvaret för lillen så att jag kan ladda upp batterierna som just nu går lite på tomgång...

Ikväll har vi varit på middag hos min kära vän M som fyllt år och där bjöds det på riktig lyxmiddag; grillad kyckling, älg och fläskkött, potatisgratäng, sallad (med bl.a. vindruvor och fetaost, mums), såser, grillad svamp och majs, det ni! Jag passade på att dricka ett glas vin och en cider, det var jag värd minsann! Tårta och fika efter det, så nog är man mätt alltid! Tur att det är rena hälsokuren som väntar i fjällen nu:)!
Bilden föreställer från vänster: jag:), mammas moster Signe och sen Maria som just fyllt år!

Sov så gott...!

Morgonstund har grus i ögonen och morgonprommis är underbart!

Ska alldeles strax bege mig ut på en liten morgonprommis. Jag är likaså vaken och lilleman var så trött så jag lade honom hos hans pappa (som fick sovmorgon), så jag tänkte att, vafasen, jag drar en prommis i kylan (-15 just nu). Blir nog ej någon lång promenad, men jag ska ju ändå duscha sen innan det bär av till stan och då är det ju lika bra att svetta ner sig innan.

Uppdatering från gårdagen för de som är intresserade: Bajskalaset kom som på beställning men även en efterföljande magknip (som en av laktulos biverkningar kunde vara) som hette duga. Jag, mor och far turades om att bära, så till slut somnade han på soffan hos oss. När vi kom hem var han hur pigg och glad som helst, så vi mös på i sängen innan han ca tolv tackade för sig och somnade om. Sov då till kl fyra, (say what?!) i ett sträck, har nog aldrig hänt för tror jag. Jag steg upp med honom kl sex eftersom sambon tog hand om honom däremellan när han bökade runt. Så nu blir det katrinplommon, aprikoser, päron och messmör för hela slanten så vi slipper framtida proppar.

Att finalen slutade som den gjorde kan man ju tycka vad man vill om. Magnus är ju mer folkkär och Laila en helt fantastisk dansare...jag röstade på Laila.

Läste i dagens PT om Riku Kopponen som vi gick dagis med (ja, på den tiden hette det faktiskt inte förskola) och jag säger bara; Shit vilken produktiv kille!!!

Långt inlägg, ingen bild, sorry!!!

Nu hör jag att lillen börjar låta så nu ska jag skynda mig ut.....

fredag 27 mars 2009

Myskväll med finalen


Just nu väntar jag, Melker och mina föräldrar på bättre tider... Vi har nämligen ingen ström just nu. När den kommer tillbaka väntar gomiddag med grillad oxfilé o självklart finalen i Let's dance. Idag har jag o min lilla familj ränt runt på stan. Jag fixade ett pass tills vi ska till NY, handlade en massa mat till lillen samt en sväng till bvc för att se om han börjat gå upp i vikt sen han var sjuk. Ynka 35 gram, vilket ju inte är speciellt mycket att hänga i granen. Just nu är prio ett att få honom att tömma magen. Ett riktigt bajskalas är med andra ord välkommet. Imorgon väntar ett fullspäckat schema och på söndag bär det av mot fjällen, som jag längtar! Över and out

onsdag 25 mars 2009

Min mamma är den bästa!

Våffeldagen har än så länge varit en riktigt riktigt bra dag, t.om. så bra att jag redan glömt hur lite jag och Melker har sovit i natt...:)

Vi vilade tillsammans på förmiddagen, gick ut och drog honom i pulkan ner på åkern (jäLan) i solskenet. Inte ett moln på himlen, helt fantastiskt! Sen kom mamma hit med lunch, och gissa vad det var?! Våfflor! Vi tog ut våffeljärnet till vår baksida, där vi sen gräddade våfflor och smaskade i oss medan lillen sov i vagnen för att sedan gå en lugn prommis ner på samma jäLa som jag tidigare nämt. Allt detta i solskenet.

Jag o mamma konstaterade att vårvintern här uppe nog är den absolut vackraste årstiden. Jag konstaterade helt själv att min mamma är den bästa! Hon tog även med sig BAKO-krydda och köpte köttfärs o tillbehör så att jag ikväll kan göra den goda pepparsåsen att ta med till fjällen. Mamma tog hand om Melker ett tag, så att jag hade tid att fara ut o springa en snabbis samt börja tvätta och packa till fjällen. Skönt att inte ha allting kvar till helgen, eftersom vi har lite annat som måste hinnas med också.
Det är även så att idag är ingen vanlig dag, idag är det MÅNGAS födelsedag, hurra, hurra, hurra! Min allra bästaste vän Smarran fyller 30 år, min kusin Petra fyller 20 år samt Marie i Sthlm som fyller 29 år, grattis till er alla! Ska nog förbi Maria en sväng senare för att se om hon fått några fler rynkor sen igår, nu när hon nästan är tant!

tisdag 24 mars 2009

Härliga dagar


Jag o Melker har haft två härliga dagar med mycket mys utomhus, promenader o tom en liten powernap för mig sittandes på sparken. Är man trött så är man. Idag mös vi med Anna o Ronja med prommis o en supergod caesarsallad. Hoppas nu att lillen sover bättre än igår, orkar inte en till sådan natt just nu. Kram vänner

måndag 23 mars 2009

Bilder

Sitter och kollar igenom lite gamla bilder, så här följer en serie på lite allt möjligt...
Melker knappt två månader. Ligger o sover när vi andra har mammaträff...
Puss på dig älskling.

Babysim för några månader sen



Pulktur runt huset med finaste pappsen.


Vilar på gammelskotern med pappi.

söndag 22 mars 2009

Fest för bästa Marran


Min allra bästa vän fyller 30 år under veckan som kommer, och därför ordnade vi en överraskningsfest för henne igår. Hon hade ju listat ut att det skulle vara igår, så någon större överraskning blev det ju inte, men en väldigt lyckad fest i alla fall. Grillade hamburgare utomhus i vårsolen, lasergame, bad, mys och skvaller på mitt jobb innan fest hela kvällen och natten lång.


God mat, lekar, dans, polisbesök och en hel del skratt ingick i det vinnande konceptet. Vi var sex stycken som gick de fem kilometrarna hem på natten. Kom hem 03.30 så pigg var man ju inte direkt, trots att jag klev upp 10.30. Efter ett dygn utan min lille son saknade vi honom vääääldigt mycket, så det var så mysigt att få hämta honom hos mormor och morfar som rått om honom. Har även firat lille Elton som fyller ett år i veckan, ätit kinamat, suttit ute i solen och tränat idag, så det har varit en skön dag.


Hoppas på en solig och skön vecka...

fredag 20 mars 2009

Yes!


Magnus den store i Let´s Dancefinal nästa vecka, vem hade trott det i början av säsongen? Helt rätt tycker jag helt personlighetsmässigt, men dansmässigt så skulle Morgan varit i final med Laila. 79/80 poäng för Laila är ju heelt suveränt, hon är så grym!


Har ätit tårta ikväll med goda vänner eftersom min sambo fyller 29 imorgon. Då blir det skotertur på dagen och ett biobesök på kvällen, det ser jag fram emot.


Idag har vi ätit lunch ute, AJ bjöd mig på goda klämmackor utomhus, trots att det mulnade på ordentligt när vi väl tagit oss ut i friska luften. Läste ut "Smuts" sittandes på sparken inlindad i ett gammalt täcke, så jag kan väl inte påstå att det var superhärligt ute. Tog mig sen ut o sprang innan vi fick fikafrämmande av våra föräldrar.


Nu borde jag verkligen sova. Lilleman har så kass mage nu, pruttar hela nätterna, vrider sig och verkar ha ont i magen, stackarn. Mycket vatten och katrinplommon hjälper inte i alla fall. Har ni nåt bättre förslag?

Sleep tight!

torsdag 19 mars 2009

Klappa händer och grimaser

Till kvällsgröten drog sonen fram all sin charm på en och samma gång. Vinkade med båda händerna, gjorde sin nyupptäckta grimas och klappade händerna samtidigt som han åt upp hela sin portion. Nu håller vi tummarna att han sover bra i natt, vilket han inte gjorde natten som gick, utan då var vi tillbaka i de vanliga vaknätterna tyvärr. Sonen somnade för en timma sen och sen dess har jag mest pysslat på lite här hemma.

Jag tog mig ut på en löprunda på förmiddagen vilket var otroligt skönt. Blir nog att ställa upp i några lopp i sommar så man har något att träna för. Under de 21 säsonger som jag spelade fotboll hade man alltid något att träna för (trots att man inte var nån stjärna). Eftersom jag blev gravid direkt jag slutade fotbollen, är det först nu som jag inser att tycker om att ha en liten morot där framme på vägen. Ännu är det inga milsrundor jag tar, utan det får räcka med halva sträckan, men det är väl så skönt det.

Mammaträff i Flötuträsk idag och trots att vi bara blev tre mammor plus barn, så var det väldigt mysigt och trevligt. För övrigt femte (!) gången hittils denna vecka som jag tackade nej till fika, det ni!
Hoppas på en solig dag imorgon, för då ska vi ha vår obligatoriska familjedag utomhus. Hoppas på att kunna sola och laga lunch utomhus...
Nu ska jag tända lite ljus och ställa upp massagebänken så ska sambon få en tidig födelsedagspresent när han kommer från sin kvällskurs.

Stolt pappa med liten grabb. Andra dagen på BB då vi fick vårt fika lite i efterhand...

onsdag 18 mars 2009

Morgonstund har guld i mun...

Kl är halv åtta och jag har snart varit vaken i två timmar...och jag är ändå pigg, hur skönt som helst! M somnade som sagt kl 20 i går och vaknade inte till förrän 01.15, jag är helt chockad! Sen tror jag att han bara har vaknat till en eller två gånger till innan uppstigning 05.45, så jag är hur nöjd som helst (man är nöjd för det lilla)!

Jag ska strax ut på en prommis med M och mamma som är ledig idag. Solen skiner och det är runt nollsträcket, så det borde bli en skön start på dagen!

Hittade detta kort i mamma och pappas dator. Det föreställer finaste Ville o Maya när vi förra året besökte mammas barndomshem i Ersträsk. Barnen från Frostmofjället...visst är det dem? Maria: jag hittar inte det andra kortet när de står vid fönstret. Hittar det varken hos mig eller här...*snyft*, så jag kan inte mejla det till Biggan...

tisdag 17 mars 2009

God kväll kära vänner


Sitter och myser i soffan hos mor och far. Melker somnade kl åtta och har inte ens pipit sen dess, kors i taket, kanske beror på den nya fullkornsgröten han fick ikväll. Fotot är från dagens slaskpromenad med Melker, mamma o Viktoria. Jag lagade middag till mina kära föräldrar idag. Det blev älgbiffar med bulgur och en sallad med tomat, fetaost, rödlök, salladsärtor o balsamico. Vilken tur att det blev över till morgondagens lunch! Imorgon är det fullt schema men bara med roliga saker så det är ok. Kram

måndag 16 mars 2009

Vårslask och nybakta bullar

Premiärbesök på Öppna förskolan med sångstund och lunch med fina mamma/pappavänner, prommis dit och tillbaka i vårslask samt omstart på ny babysimsgrupp med avslutande mysbastu. Det var vad dagen erbjöd fram till kl fyra.

Bestämde mig nu i helgen att det är slut med veckofika. Detta är något jag förut aldrig har behövt begränsa eftersom jag sällan haft fika hemma och fikastunderna hemma hos vänner och släkt under veckorna inte varit så många. Men nu som mammaledig....wow, fika är något man gör nästan varje dag, vilket resulterar i att sockret går upp och ner som på tivoli. Denna första dag har gått riktigt bra, trots att min kära mor var i full gång med att grädda bullar nät jag lite småhungrig kom hem från simhallen. Färska bullar och en liter kall mjölk, då kan man ju lätt trycka en påse själv, men det var bara att lägga band på sig och titta på när resten av familjen fikade. För jag skulle bli väldigt besviken på mig själv om jag fuskade redan första dagen!

Melker har börjat med en rolig grimas där han kisar med ögonen, fantastiskt söt, trots att han envisades med att göra denna när vi andra tyckte han skulle sova. Natten spenderas hos mina föräldrar och imorgon ska jag sköta brors minsting några timmar på dagen. Ska snart se inspelade Familjen Annorlunda eftersom mor och far ser Skellefteå spela hockey...

Sov gott!

söndag 15 mars 2009

Skön dag i backen


Slalomåkning är ju hur kul som helst en dag som denna när solen skiner och temperaturen är runt noll. Jag, min vän M och brorsdotter M drog till Vallsberget idag och spenderade några timmar i backen och jag kunde än en gång konstatera att jag gillar att åka slalom!!!

Började runt femårsåldern och åkte tills jag var i tonåren, då jag helt plötsligt gjorde ett uppehåll i några år. När jag var i USA fick jag en utrustning av min värdfamilj för att kunna åka med dem och då blev jag fast igen, vilket jag är väldigt glad över. Vallsbergets backar är ju inte så många eller för den delen långa men de passar bra en dag som denna.

Sambon gjorde god älg till middag och nu efter skönt träningspass, dusch och kvällsfika är det Beck som gäller. Nu hoppas jag att detta underbara väder fortsätter i veckan, för då ska jag ta vara på solen och vara ute!

lördag 14 mars 2009

Goder morgon!


Melker nu på morgonen...

Melker drog med mig upp 06.30 när jag ännu en morgon konstaterat att det är den uppstigningstiden som gäller, suck. Så nu har han fått morgongröten...eftersom han ju vägrar att äta välling! Tycker ändå att han har sovit hyfsat bra i natt, vet ej om A har tagit hand om honom eller om han verkligen har sovit.

Han har ju en tendens vår lille grabb att inte sova om nätterna, han vaknar ofta minst en gång i timman och är orolig. Detta innebär att han bara sover i spjälsängen till ungefär ett på natten eftersom vi inte orkar stå och hänga över hans säng för att få honom att somna om. Vi har provat detta också men insett att han sover lika oroligt där. Han har sen han var sjuk blivit ännu mer svårsövd själv i sängen på kvällen, så nu får han somna hos oss i soffan innan vi bär över honom. Efter vi tagit på pyjamasen kl sju och gett honom kvällsgröten, går detta oftast väldigt fort.

Igår kväll firade vi svärmor i förskott, (hon fyller egentligen idag, grattis, grattis) så vi fick middag och tårta, smaskens! Efter det svängde vi förbi bror o C i läggan och det börjar bli riktigt fint! Anders tyckte att vi skulle åka o pimla i Kalamark idag, men eftersom jag verkligen inte gillar att pimpla, sa jag att det då måste vara sol för att jag ska följa med. Nu är det verkligen molnigt vart än man ser, så jag o Melker åker en sväng förbi svärmor och svärfar igen för att hälsa på As mormor och morfar som sulle komma dit idag. Ska även hälsa på mina förldrar som premiärsover på stugan för våren. Tror vi väntar någon timme innan vi åker dit så det hinner vakna!

Ikväll tror jag att det blir några schlagercider minsann!

torsdag 12 mars 2009

Barba-Melker

I dag kom den finfina jackan från Sygryn och så himla söt han blev i den. Eftersom det är så praktiska muddar vid ärmarna kan han redan ha den men jag tror att han kommer att kunna ha den rätt länge.


Igår blev jag bjuden på småplanera-New York-middag hos Caroline och fick då riktigt god paj o sallad. Efteråt när jag o M for en snabbis förbi mina föräldrar erbjöd de sig att ha Melker på natten så att jag skulle få sova (han och jag har knappt sovit sen i söndags), så det kunde jag ju inte tacka nej till. Jag sov i deras gästrum medan M sov hos dem och hur skönt var inte det!!?? Lade mig 22 för att läsa och blev väckt först kl 8 när M kom in till mig. Vi gosade och somnade om i 45 min till. Himmelriket, tack så mycket för det snälla ni!

Dagen har varit mysig med mammaträff här hos mig, efteråt lade jag mig o läste medan M sov middag och sen en liten löprunda ikväll. Nu sover M o jag äter överbliven fruktsallad från eftermiddagen.

Imorgon tror jag att jag ska klippa mig. AJs kusin m familj kommer hit så jag ska massera pappan och sen tror jag att hon ska få snagga mig, lika bra att passa på när hon kommer hit!
Hörs o ses kära ni!

Kycklingsoppa a´la moster Berit

Här kommer ett smarrigt recept på begäran av A och C. Try it, you might like it!

Kycklingsoppa

3-4 kycklingfiléer , skär i bitar
2 st paprikor
1 purjolök

Allt detta brynes.

Tillsätt:
1 liter vatten (ev. hett)
2 st hönsbuljongtärningar

Koka upp allting.

50 gr äggnudlar läggs i och får koka i 3-5 minuter.

2 msk vetemjöl rörs ut i
2 dl creme fraiche med chili (alt. paprika)

Sätt i 1 krm cayennepeppar (el lite mer) och låt allt koka i 3 minuter till.

Runda ev. av med lite grädde och smaka av med mer kryddor.

Funkar utmärkt att frysa in!

tisdag 10 mars 2009

Snabbis

Sitter på övervåningen med Melker i knät och försöker lägga in bilder i datorn från kameran, inte det lättaste.

Har haft en väldigt trevlig mammaträff här hemma idag med kompismammorna (kallar de andra för bvc-mammorna). Det blev pastasallad (blev visst vegetarisk när jag i all hast glömde sätta i skinkan jag hade köpt) och smoothie till efterrätt. Tog snabbt några bilder på fina lilla Ronja innan de åkte hem så här kommer lite smakprov på det (hoppas det är ok Anna)!

Snart kommer min pappa hit för att sköta Melker så jag kan åka ensam till vinlotteriet i Skuthamn ikväll...skulle sitta fint med en liten vinst nu, så det hoppas vi verkligen på!

söndag 8 mars 2009

Badpojken

m
Var bara tvungen att visa badpojken...söt va?

Melker 8 månader!

Idag är det åtta månader sen vår lille älskling kom till oss. Samtidigt som tiden går så fort, känns det som om han alltid funnits hos oss, märkligt det där!

Han har assisterat mig i köket idag när jag gjorde köttfärslimpa till middag. Slog lite med vispen och sög på en sockerärta.


Helgen har varit supermysig med mycket familjetid. Igår: morgonprommis till AJs frissa o förbi familjen Berg, två timmar på skotertävlingen på Vallsberget innan dop i Arvidsträsk kl 15. Hem för lite hockey och slutligen mys hos Anna som fyllde år. Vi spelade maxiyatzy som var hur kul som helst, det ska vi köpa oss!



Många söndagar sen Melker kom har vi spenderat hemma i soffan utan att göra speciellt mycket, men redan igår kväll kände jag att energin fanns där. Jag gillar verkligen att rensa, städa upp och organisera, men när det kommer till vårat garage och förråd så tar det liksom stopp. Vi har absolut inget system som underlättar för att det ska förbli fint när vi väl har städat, så det måste vi ta tag i här framöver. Idag blev det dock undanstädat och rensat, så det klarar sig nog till sommaren. Har hunnit med massor av nyttigheter idag och att jag avlutat kvällen med träning gör inte dagen sämre.

Jag är fadder till en finfin Ville, som tyvärr halkade så olyckligt när han var här idag så att det slutade med ett besök hos farbror doktorn. Två timmars väntan på en klick med lim blev resultatet...får väl se om blåögat kommer som ett brev på posten.

Nu väntar en film, visserligen en som jag redan sett, men det är lagom avlutning på kvällen. Sov gott!

fredag 6 mars 2009

Sygryn & Skeppet

Idag fick jag mejl av duktiga Sygryn med en bild på den finfina vårjackan som jag beställt av henne. Hon är även den som sytt Melkers fina elefantmössa som han haft i vinter. Jackan är sydd av gammalt lakan som jag hade när jag var liten, med en massa härliga barbapappafigurer. Han kommer att bli så himla söt i den!
Jag, Melker, AJ, Alexandra och Mona drog även till Skeppet idag där vi spenderade fyra timmar. Fyra timmar fulla av spring i benen hos oss alla, mat (och glass) i magarna och några svettdroppar här och där, det var en riktigt mysig dag. Promenad, bastu och dusch var väldigt skönt när vi kom hem. Nu väntar lasagne, Let´s Dance och chirre. Så här fin var Melle idag...
Avslutar med en liten film på lillen som försöker gå (med lite hjälp av oss förstås)!